Dit zijn de 3 meest zonnige vakantiebestemmingen in het voorjaar!

Aan de winter in Nederland lijkt vaak geen einde te komen. Van oktober tot maart zitten Nederlanders te koukleumen, dromend over de zomer. Voor veel mensen is de lange winter een reden om er tenminste één keer tussenuit te gaan, anders is het namelijk echt niet te doen. Dan kun je ervoor kiezen om op wintersport te gaan, wat veel mensen ook doen, maar ook op wintersportvakantie is het vaak koud. Niet iedereen heeft daar natuurlijk zin in. Sommige mensen willen weer even kunnen genieten van een temperatuur van boven de 20 graden. Gelukkig zijn er dan genoeg plekken in de wereld waar je naartoe kunt op vakantie. Zo kun je jezelf weer helemaal opladen, zodat je de lange winter door kunt komen in Nederland. Hieronder 3 reistips voor een zonnige vakantie in het voorjaar!

Cyprus

Zelfs in Europa zijn er nog genoeg bestemmingen te vinden waar de temperaturen in het voorjaar nog ruim boven de 20 graden komen. Dan moet je wel vooral denken aan landen in en om de Middellandse Zee. Eén van die zonnige bestemmingen in het voorjaar is Cyprus. Cyprus is, naast haar aangename weer, vooral geliefd om de idyllische havenstadjes en prachtige natuur. Daarnaast is er ook genoeg te beleven voor liefhebbers van geschiedenis. Zo vind je op Cyprus bijvoorbeeld allerlei overblijfselen van de Romeinse beschaving. Ook is de ommuurde hoofdstad Nicosia prachtig en zeker het bezoeken waard. Het bijzondere van Cyprus is de mix tussen twee culturen. Dat zie je overal terug. Het noorden van Cyprus heeft zich zichzelf verklaard als Turkse Republiek Cyprus en hier vind je dus vooral Turkse invloeden. Het zuiden heeft overwegend Griekse invloeden. Dat zorgt voor een zeer interessante cultuur.

Canarische Eilanden

De Canarische Eilanden, de archipel die behoort tot Spanje en is gelegen ten westen van Noord-Afrika, is ook een zeer populaire vakantiebestemming in het voorjaar. Het is er vanaf Maart eigenlijk vrijwel altijd 20 tot 25 graden en zelfs in de winter is het nog lekker vertoeven. Wel moet je er bij de Canarische Eilanden om denken dat je een vlucht moet maken van ruim 4 en een half uur. De twee grootse en bekendste eilanden zijn Tenerife en Gran Canaria, waar het wemelt van de toeristen. Dit zijn op zich prachtige eilanden, maar als je geen zin hebt in al die drukte, kan het een aanrader zijn om de rustigere eilanden op te zoeken. Kies dan bijvoorbeeld voor Fuerteventura of Lanzarote. De zwarte stranden van Lanzarote moet je bijvoorbeeld echt eens gezien hebben. Verder is ook La Palma een schitterend en rustig eiland. Door de Spanjaarden zelf wordt dit eiland ‘la isla bonita’ genoemd, vanwege de prachtige natuur.

De ABC-eilanden

Voor liefhebbers van nog warmer weer zijn de ABC-eilanden een absolute aanrader. Op Aruba, Bonaire en Curaçao is het vrijwel altijd boven de 30 graden overdag en kun je heerlijk ontspannen en genieten van de schitterende omgeving. Op alle eilanden vind je prachtige flora en fauna en zie je natuurlijk schitterend helder water. Aruba is toch wel het drukste eiland van de drie. Het is van de drie eilanden het meest gericht op Amerika. Je kunt hier bijvoorbeeld goed uitgaan. Bonaire is een stuk rustiger. Bonaire is dus echt een aanrader voor liefhebbers van rust. Curaçao is eigenlijk een soort combinatie van de twee. Een stuk drukker dan Bonaire, maar niet zo massaal als Aruba.

Meer zonnige inspiratie? Neem dan een kijkje op zonnige reisblog Travesol!

Plaats een reactie