Met deze besparing verdien je een extra vakantie per jaar terug

De hobby nummer één van vele mensen? Koken, lezen, wandelen? Nee, reizen natuurlijk! Nu we de hele wereld weer over kunnen, worden de reisplannen weer volop gemaakt. Van een verre rondreis door Amerika tot een weekendje weg in eigen land. Welke vakantie of reis ook op je verlanglijstje staat dat maakt niet uit, ga die herinneringen maken! Of je dit nu alleen doet, met je beste vrienden of knus met je gezin. Dat maakt allemaal niks uit.

Wat wél uitmaakt zijn de kosten. Vakantie of reizen staat niet bepaald bekend als een goedkope hobby. De kostenposten stijgen daarentegen de afgelopen jaren behoorlijk snel, dan is de jaarlijkse vakantie al snel eentje waarop bezuinigd wordt of die zelfs helemaal verdwijnt. Daarom hier een slimme truc die er al snel voor zorgt dat de volgende vakantie snel geboekt kan worden, zonder dat dit voor financiële buikpijn zorgt.

Lekker bellen

Een kostenpost binnen een gezin die er de afgelopen decennia bij is gekomen, is die van de belkosten. In een gezin met meerdere abonnementen loopt dit al snel in de honderden euro’s per maand. Reken dit eens uit op jaarbasis… Juist, een leuk bedrag waar je al snel een goede gezinsvakantie van kunt boeken. Op z’n minst een weekend weg met de hele familie! Ga dan ook met z’n allen het gesprek aan over hoe iedereen bij kan dragen aan het verminderen van deze kostenpost.

De mogelijkheden

Er zijn namelijk talloze opties om de kosten voor bellen te verlagen, besluit bijvoorbeeld om met z’n allen oude toestellen langer te gebruiken en te kiezen voor een sim only maandelijks opzegbaar abonnement. Deze zijn vaak voor een paar euro per maand af te sluiten, iets wat op jaarbasis in een gezin in de duizenden euro’s gaat lopen. Mocht een toestel wel stuk gaan, dan is het aan te raden eens naar de oudere modellen te kijken. Een Iphone se 2022 is bijvoorbeeld een voordeligere uitvoering dat de laatste lancering van Apple. Maar nog steeds een toptoestel met goede camera en hoogwaardig besturingssysteem.

Kortom, met simpele aanpassingen en wisseltrucs kunnen jij en je gezinsleden al snel honderden euro’s besparen. Om ervoor te zorgen dat deze besparingen niet in de ‘grote pot’ verdwijnen is het leuk om de bespaarde bedragen apart te zetten en te reserveren voor die ene droomreis. Zo werk je met zijn allen toe naar een hoogtepunt. Een hoogtepunt waar herinneringen gemaakt gaan worden die een leven lang meegaan. En die foto’s? Die worden nog steeds gemaakt met een camera en toestel van topkwaliteit!

Plaats een reactie