Op reis naar de VS? Vergeet dit niet!

Vanwege de coronavirus is het momenteel vrijwel niet mogelijk en ook niet verstandig om te reizen. Hopelijk wordt het virus snel de kop ingedrukt zodat het “normale leven” hervat kan worden. Voor de toeristische sector is het straks broodnodig dat men weer durft te gaan reizen. De Verenigde Staten zullen bij de Nederlanders dan ook zeker weer populair zijn.

Wie voor het eerst een vliegreis maakt naar de Verenigde Staten, moet aan van alles denken. Het is nu eenmaal anders dan een andere vakantie, al was het alleen maar door de strenge grenscontrole. Daarom kan het best zijn dat je nog met vragen zit over wat je het beste kunt doen. In dit artikel vind je enkele tips die je helpen bij je reis naar de VS.

Vraag een visum aan (ESTA)

Om de VS binnen te komen, heb je een visum nodig. Gelukkig hoef je daarvoor in Nederland niet fysiek naar de ambassade, maar kun je gewoon online je visum aanvragen. De officiële website hiervoor is https://esta.cbp.dhs.gov/ en de afkorting ESTA staat voor Electronic System for Travel Authorization. Beantwoord een aantal vragen en normaal gesproken krijg je binnen 72 uur een melding of je tot het land bent toegelaten of niet. Je moet overigens wel eerst een hotelovernachting hebben geboekt voor je een ESTA kunt aanvragen. Ook als je een rondreis maakt door het immens grote land, dus zorg in dat geval dat je die eerste nacht alvast onder de pannen bent.

Bedenk welke spullen je meeneemt

Je bagage is heel sterk afhankelijk van het soort reis dat je maakt. Blijf je op één plek in de VS, dan neem je vrijwel dezelfde spullen mee als naar een Europees land voor je vakantie. Maak je een rondreis, dan wil je meestal toch iets flexibeler zijn door minder bagage mee te nemen. Denk je ook aan een adapter voor de stopcontacten in de VS? Die kun je uiteraard ook op het vliegveld kopen als je er eenmaal bent. Maar dat soort kleine dingen maakt je vakantie wel een stuk comfortabeler. Deze paklijst voor vliegvakanties helpt je om de zaken op een rij te zetten die je mee wilt nemen. Of gebruik deze lijst om te controleren of alles wat je nodig hebt al op je eigen lijst staat.

Zorg dat je een creditcard hebt

Natuurlijk is contant geld een prima middel en misschien kun je met je pinpas ook op veel plaatsen terecht in de VS, maar een creditcard opent werkelijk alle deuren. We hebben het immers over het land waar de creditcard zo’n beetje is uitgevonden! Ruim op tijd voor je vertrek een creditcard aanvragen is dan ook wel aan te raden. Niet alleen omdat je dan altijd de mogelijkheid hebt om te betalen, maar ook omdat je creditcard door veel verhuurbedrijven en hotels wordt gebruikt ter identificatie. Daarom is het dus altijd handig om er eentje te hebben. Eenmaal thuis heb je er ook nog plezier van, doordat je er je online aankopen moeiteloos mee betaalt.

Have fun in the USA!

Plaats een reactie