10 watervallen in Thailand die je moet zien

Er bestaat geen twijfel over het feit dat Thailand rijk is aan cultuur en geschiedenis. En niet te vergeten vriendelijke mensen, levendige steden en het heerlijke eten.

In de afgelopen jaren is Thailand echter ook een belangrijke attractie geworden voor natuurliefhebbers en eigenlijk alle soorten toeristen. Vooral voor degenen die graag van de gebaande paden afdwalen en de natuurlijke omgeving willen ervaren, is Thailand een ideale locatie.

Er zijn watervallen in bijna alle provincies van Thailand. Sommige provincies zijn misschien populair vanwege hun stranden en andere vanwege hun feesten. Als je echter goed zoekt, kom je op een groot aantal onverwachte plaatsen de meest mooie watervallen tegen. Wij hebben de mooiste en meest spectaculaire watervallen van Thailand voor je op een rij gezet!

Erawan-waterval

De Erawan-watervallen liggen op ongeveer 3 uur ten westen van Bangkok in de provincie Kanchanaburi en bestaan uit veel verschillende lagen die samenkomen in één gezamenlijke waterval. Deze lagen beschikken ieder weer over hun eigen unieke eigenschappen. Zo beschikt de eerste laag over een aantal prachtige baden waar het water helder genoeg is om de vissen te zien zwemmen. Ook is het erg geschikt om in te zwemmen. Vooral voor snorkelaars is dit een groot voordeel. De derde laag van de waterval is echter de grootste, met een val van bijna 50 meter. Dit geeft een indrukwekkend aanzicht om van te genieten. De weg naar de Erawan-watervallen is geen eenvoudige. De reis kan soms moeilijk zijn en ook lang duren, afhankelijk van de omstandigheden. Hoewel het slechts 1,5 km lang is, is het hierdoor niet erg geschikt voor gezinnen.

Bang Pae

De zuidelijke stad Phuket heeft het allemaal, van stranden tot aan een adembenemend nachtleven. Toegevoegd aan de lijst met redenen waarom reizigers zo van Phuket houden, is de Bang Pae-waterval. Deze waterval ligt op ongeveer een uur rijden van de stad. Bang Pae is ideaal om te bezoeken als je even de drukte achter je wil laten, hoewel het niet alleen gaat om de drukte te ontvluchten. Deze waterval is klein, vooral in vergelijking met een aantal andere watervallen in het land. Het is echter een prachtig groen aanzicht en je kunt er heerlijk zwemmen. Deze waterval is daarom absoluut een bezoek waard voor degenen die er een dag op uit trekken.

Phliu waterval

Namtok Phlio National Park ligt in de provincie Chanthaburi op ongeveer vier uur rijden van Bangkok. De plek zelf is al een geweldige locatie om te bezoeken, maar het staat echter vooral bekend om de Phliu-waterval. Er zijn veel baden gevuld met vissen, maar je kunt er ook gewoon zwemmen. Bezoekers hebben daarnaast de mogelijkheid om te picknicken aan een van de vele oevers. Ook heb je vanaf deze picknickplaatsen direct de optie om de rest van het park te ontdekken!

Mae Surin waterval

Vanwege de locatie in het nationale park, is de Mae Surin-waterval een populaire plek voor zowel de lokale bevolking als internationale toeristen die op zoek zijn naar een prachtige natuurlijk omgeving. Als een van de belangrijkste bezienswaardigheden en meest memorabele kenmerken van het park, stromen de watervallen in een regelmatige stroom maar liefst 90 meter naar beneden. Hoewel er paden zijn die naar verschillende punten leiden van waaruit je de watervallen van dichtbij kunt aanschouwen, kunnen ze soms glad en gevaarlijk zijn. Voor degenen die de watervallen willen zien zonder dat ze het risico lopen om te vallen, zijn er onderweg uitzichtpunten die je een geweldig zicht geven op de watervallen en de omgeving.

Sridit waterval

Ongeveer zes uur ten noorden van Bangkok ligt de Sridit-waterval in de charmante stad Phetchabun. Hoewel deze waterval klein is, is het een geweldige plek om de dag door te brengen door te gaan zwemmen en te genieten van de tropische temperaturen van het land. Zoals met veel watervallen, is het de beste optie om ze tijdens het regenseizoen te bezoeken.

Thi Lor Su-waterval

De Thi Lor Su-waterval is uitgeroepen tot UNESCO-werelderfgoed in het Umphang-natuurreservaat, en dat is zeker niet onterecht te noemen. Het is daarnaast ook een van de grootste watervallen in Thailand. Het bestaat uit verschillende lagen, waarvan sommige bijna 300 meter hoog zijn. Om bij de watervallen te komen, moet je ongeveer 45 minuten lopen op een relatief goed aangelegd pad. Dit maakt een bezoek aan deze locatie ook uiterst geschikt voor gezinnen. Vanwege de afmetingen, de prachtige uitstraling en de relatief eenvoudige bereikbaarheid van de watervallen, kunnen ze echter wel druk worden. De stroming kan bovendien ook extreem sterk zijn tijdens het regenseizoen. Dus wees voorzichtig, maar vergeet ook zeker niet te genieten!

Pha Charoen waterval

Wanneer een waterval uit bijna 100 afzonderlijke lagen bestaat, is het iets speciaals te noemen, en dat is zeker het geval met de Pha Charoen-waterval in het noordwesten van Thailand. Gelegen in de indrukwekkend begroeide bossen van het Thanon Thong Chai-gebergte, is de hele waterval ongeveer 120 meter lang en is het zeker een van de meest imposante watervallen in Thailand. De lagen vormen een mooi esthetisch pad waardoor water kan stromen; het lijkt regelrecht uit een sprookje te komen. Het hoofdgedeelte van de waterval is gemakkelijk te voet bereikbaar. Voor de avonturiers zijn er ook mogelijkheden om een aantal moeilijk begaanbare paden te trotseren en hiermee een nog mooier uitzicht op de watervallen te verkrijgen.

Koh Luang waterval

Een andere schitterende waterval in Thailand is de Koh Luang-waterval. Deze waterval is gelegen in het Mae Ping National Park. Het park is omgeven door prachtige bergen en strekt zich uit over drie verschillende provincies in Noord-Thailand. De plek staat bekend om zijn adembenemende ligging en de grotendeels intact gebleven delen van het natuurlijke hooglandbos. Ook vind je er een bijzondere tempel. Hoewel het ongeveer 3-4 uur rijden van Chiang Mai is, zijn de watervallen absoluut een bezoek waard. Je kunt er namelijk heerlijk zwemmen en wandelen, maar genieten van het uitzicht is ook al voldoende om je te kunnen vermaken. Het park is daarnaast ook een favoriete plek van bergbeklimmers en speleologen die niet bang zijn voor de donkere ondergrondse grotten vol met insecten en wilde dieren.

Namtok Ton Nga Chang-waterval

In de provincie Hat Yai is de Ton Gha Chang-waterval te vinden. Er zijn zeven lagen in deze waterval om te aanschouwen, maar de beste laag is de derde laag. Vanaf de derde laag splitst de stroming zich op en krijgt het de vorm van twee slagtanden van een olifant. Dit is ook de reden achter de naam van de waterval. Dit maakt het een zeer bijzondere waterval om te bezoeken.

Haew Suwat-waterval

Veel watervallen in Thailand zijn groot en indrukwekkend, maar dat is bij deze waterval niet het geval. Dat maakt een bezoek aan deze waterval echter niet minder spectaculair. De Haew Suwat-waterval is ongeveer 40 meter hoog en wint dus geen prijs voor de grootste waterval. Het park en de watervallen bevinden zich echter in het Khao Yai National Park en zijn populair bij zowel de lokale bevolking als toeristen. Toeristen komen er maar al te graag op af om te genieten van alle schoonheid en het heldere water. Er zijn genoeg plaatsen om te zitten en te ontspannen na het zwemmen. Voor het meest adembenemende en complete zicht op de watervallen is er bovendien een speciaal observatiegebied dat je een prachtig uitzicht geeft!

 

Plaats een reactie