4x bestemmingen voor stedentrips met het vliegtuig

De meeste mensen hebben een lijstje met bepaalde bestemmingen waar zij graag heen willen. Vaak zijn dit populaire bestemmingen. Echter zijn er ook verschillende minder bekende steden, welke zeker net zo leuk zijn! Hieronder vind je vier suggesties.

1. Edinburgh

Edinburgh is de hoofdstad van Schotland. Hoewel het vaak in de schaduw van grote steden, zoals Londen en Dublin staat, is het een prachtige stad vol met karakter. De stad is gebouwd op heuvels en staat vol met oude gebouwen en dus historie. Voor mensen die houden van foto’s maken van steden is dit dus ook een ideale plek. Naast de stad zelf is er in de omgeving prachtige Schotse natuur te vinden. Edinburgh is dus zeker aan te raden om een keer te bezoeken.

2. Wenen

De hoofdstad van Oostenrijk is ook zeer de moeite waard. Vroeger werd Wenen gezien als de hoofdstad van de klassieke muziek. Wenen een thuis geweest voor muzikale meesters, zoals Mozart en Beethoven. Dit feit heeft ook gezorgd voor een aantal mooie bezienswaardigheden, zoals de Weense Staatsopera en het Burgtheater. Daarnaast is de rivierstad ook een ideale plek voor winkelen, eten en drinken. Deze combinatie zorgt ervoor dat er voor iedereen wel iets is om van te genieten in Wenen.

3. München

München kunnen we zien als een underdog van de stedentrips. Veelal valt het in de schaduw van Berlijn, maar het is zeker een belangrijke stad voor Duitsland. München kent een gezellig stadscentrum waar men volop kan genieten van Duits bier en de Duitse keuken. Daarnaast vind je in München talloze musea, waardoor het ook een mooie bestemming is voor liefhebbers van de kunst. Vanuit de stad heeft u talloze opties om de omgeving rondom de stad te verkennen. Zo kunt u bijvoorbeeld een bezoek brengen aan Neuschwanstein, waarop het kasteel van Assepoester is geïnspireerd. München is zeker een leuke bestemming voor zowel actieve reizigers als voor de ontspanners.

4. Genève

Niet veel mensen hebben Genève hoog op hun lijstje staan, toch is het een prachtige locatie. Voor liefhebbers van architectuur (en natuurlijk mooie foto’s) is de stad een echte aanrader. De een-na-grootste stad van Zwitserland heeft een historisch centrum dat zich kenmerkt door de middeleeuwse gebouwen en straten. Daarnaast is Genève ook een prachtige basis om andere korte trips in de buurt te ondernemen, zoals naar de Mont Blanc. De stad zelf ligt aan een prachtig water, ook wel het Meer van Genève genoemd. Een leuk feitje is dat Genève een thuis is geweest voor Freddy Mercury, de leadzanger van Queen.

De vier bovengenoemde bestemming zijn eenvoudig te bereiken vanaf Schiphol. Om uw stedentrip ontspannend en makkelijk te beginnen is het fijn dat u verzekerd bent van een parkeerplek bij het vliegveld. Om u te helpen met het vinden van uw ideale parkeerplek heeft ParkCare een vergelijkingstool ontwikkeld. Daarmee kunt u alle beschikbare parkeerplekken voor uw reis vergelijken. Door gebruik te maken van de vergelijkingstool kunt u uw auto parkeren tegen de laagste prijs. Het is goed om te weten dat u op deze website alleen gecontroleerde parkeeraanbieders vindt. Zo weet u zeker dat uw auto veilig geparkeerd staat wanneer u één van deze prachtige steden bezoekt!

Plaats een reactie