5 inpaktips voor een reis naar een ander continent

Stap je binnenkort op het vliegtuig voor een vrij lange vlucht? Land je uiteindelijk in een ander continent? Dan komt het voor deze reis al helemaal aan op een goede voorbereiding. Op een ander continent heb je namelijk altijd met andere aandachtspunten te maken. Dit begint al bij het inpakken van je koffer.

Wat mag nou echt niet ontbreken voor een reis naar een ander continent? Dit hangt uiteraard af van het continent waar je naar toe gaat. Voor Azië heb je bijvoorbeeld andere benodigdheden nodig dan voor Afrika. Desalniettemin komen onderstaande 5 inpaktips altijd goed van pas.

Neem voldoende medicatie mee

Heb je vanwege een medische reden medicatie nodig? Neem dan voldoende medicatie mee. In een ander land heb je niet de zekerheid dat je de betreffende medicatie kunt kopen. In sommige landen loopt de zorg simpelweg heel erg achter.

Overigens blijft het niet alleen bij ‘normale’ medicatie. Wat te denken van reistabletten? Met name als je snel misselijk in een vliegtuig of auto wordt, neem je idealiter veel reistabletten mee. Onthoud hierbij vooral het gezegde ‘beter te veel dan te weinig!’.

Neem je paspoort & visum in je tas mee

Ga je naar een ander continent toe? Dan heb je uiteraard je paspoort nodig. Let wel heel goed op de vervaldatum van je paspoort. Als je bijvoorbeeld naar Afrika toe gaat, moet je paspoort nog minimaal 6 maanden geldig zijn. Mogelijk moet je daarom – ver van tevoren – een nieuw paspoort aanvragen.

Ook moet je even goed onderzoek doen naar een visum. Heb je voor het betreffende land een visum nodig? Zo ja, hoe werkt het aanvragen van dit visum? Ga dit allemaal goed na en begin hier ook tijdig mee. Een goede voorbereiding is het halve werk.

Bonustip: neem je paspoort en visum altijd in je tas mee. Je tas heb je altijd bij je. Ook in het vliegtuig. Hiermee verklein je dus de kans dat je deze essentiële documenten kwijt raakt.

Huidbeschermingsproducten

Wellicht ga je naar een continent toe waar het nogal warm is. In dat geval is het al helemaal belangrijk om goede huidbeschermingsproducten mee te nemen. Neem bijvoorbeeld meer dan voldoende zonnebrandcrème mee. Ook hiervoor geldt weer ‘des te meer, des te beter’.

Ook zou je een hoofddeksel mee moeten nemen. Denk hierbij aan een muts, pet of hoed. Een muts komt uiteraard alleen in de koudere landen goed van pas.

Anti muggen middel

Naar welk land ga je toe? Grote kans dat in het betreffende land inheemse muggen leveren. Deze muggen zijn maar al te gek op het bloed van een Nederlander. Neem daarom altijd voldoende anti muggenmiddelen mee.

Welk anti muggenmiddel is het beste is? Je kunt eigenlijk altijd het beste voor een muggenspray kiezen. Een muggenspray is eenvoudig aan te brengen en werkt perfect. Tevens is het eenvoudig om een muggenspray op reis mee te nemen. Ook kun je overal muggenspray gebruiken. Dat is bij bijvoorbeeld een antimuggenstekker een ander verhaal.

Plaats een reactie