Tips voor een vakantie in Europa

Leuk: je wil op vakantie in Europa! Maar je wil eigenlijk wel een unieke vakantie en niet zoals half nederland op een camping zitten in Frankrijk. Niks mis mee, maar jij wil toch een meer unieke vakantie. Want wat is er leuker dan plekken ontdekken die niet iedereen kent op een manier die niet iedereen aandurft? Er zijn een heleboel mooie bestemmingen in Europa die je zullen verrassen.

Bijzondere Europese vakantie bestemmingen

We hebben 3 leuke ideeën voor een unieke vakantie op een rij gezet. Want er zijn heel wat plekken waar je samen met vrienden een avontuur kan beleven of gezellig met je familie de omgeving kan ontdekken. Waar gaat de reis naartoe?

Op naar Italië

Eén van de mooiste en afwisselende landen om te ontdekken, is Italië. Het land heeft veel mooie plekken en daarom kun je in dit land bijvoorbeeld veel verschillende citytrips maken. Je kunt zelf een lijstje maken van steden die je graag wilt zien. Het voordeel van Italië is dat de wegen er prima zijn en dat Italianen hartelijke mensen zijn, die je graag ontvangen. Niets is mooier dan la dolce vita ontdekken. Het klimaat is prettig en er is heel wat te zien. Als je nog niet weet waar je vakantie wil vieren, dan is Italië een absolute aanrader. Het is een prachtig land met een rijke cultuur en, ook niet onbelangrijk, het lekkerste ijs. Wil je meer van de Italiaanse wateren zien, dan kun je via Tubber een boottocht boeken. Of je nu zelf kan zeilen of liever een schipper meeneemt, de Italiaanse wateren zijn prachtig!

Strand en cultuur in Kroatië

Ben je een echt strandmens, maar wil je tegelijkertijd ook meer te weten komen over de lokale cultuur? Dan is Kroatië een echte uitkomst. In dit land vind je heel wat stranden en kun je meer leren over de lokale cultuur. Je kunt een lange roadtrip met de auto doen, of met het vliegtuig naar Kroatië gaan. Je vindt azuurblauwe zeeën niet alleen in Frankrijk, maar ook in Kroatië. Ga jij straks een boot huren Kroatië? De prachtige kusten van dit land op die manier ontdekken is een geweldige ervaring! Kroatië staat natuurlijk bekend om zijn vele wateren, dus leent het land zich ideaal voor een boottocht. We durven wel te wedden dat je straks verliefd bent op dit land.

Naar Ibiza of Mallorca

De eilanden van Spanje moet je absoluut een keertje bezoeken als je op vakantie gaat. Het voordeel is dat het niet erg ver van Nederland vandaan is en dat Ibiza en Mallorca relatief veilige eilanden zijn. Je kunt onder meer een roadtrip naar de Cap de Formentor in het noorden maken of de verschillende baaien en stranden bezoeken.

Plaats een reactie