5x waarom Waddeneiland Ameland perfect is voor een vakantie

Heb jij zin om er binnenkort weer even lekker tussenuit te gaan? Even op vakantie gaan is natuurlijk heerlijk. Hoewel je in het buitenland heerlijk vakantie kunt vieren, kun je dit ook in ons eigen land. Een prachtige bestemming voor een vakantie is het Waddeneiland Ameland. Waarom dit een goede bestemming is voor een vakantie? Lees snel verder, wij brengen je op de hoogte in dit artikel!

Rust en actief

Ameland is de perfecte locatie voor een vakantie vol rust, maar tegelijkertijd is deze bestemming ook ideaal voor als je van een lekkere actieve vakantie houdt. Ameland is veelzijdig en er is veel te beleven. Als je graag voor je rust op vakantie wilt, kun je in Ameland genieten van de mooie natuur, stranden en noem het maar op. Als je juist ook actief wilt zijn tijdens jouw vakantie, is Ameland zeer geschikt. Je kunt hier namelijk talloze landschappen bewonderen en mooie strandwandelingen, wandel- en fietstochten maken. Ook als je graag een combinatie van een rustige en actieve vakantie wilt hebben, is dit Waddeneiland dus zeker aan te raden.

Strand

Een groot voordeel aan een vakantie naar Ameland is dat je beschikt over een mooi strand. Het strand op Ameland is 27 kilometer lang en op veel plaatsen ook nog breed. Daarmee is het ideaal voor een lekkere strandwandeling, maar zeker ook om in de zomermaanden lekker op te zonnen. Het strand op Ameland is zeker de moeite waard om te bezoeken als je op Ameland bent.

Meer zon

Wist jij dat er in het voorjaar en in de zomermaanden op Ameland minder regen valt dan op het vasteland? Bovendien is het zo dat in het voorjaar en in de zomermaanden op het Wadeneiland vaker de zon schijnt. Ameland heeft per jaar gemiddeld namelijk meer zonuren dan het vasteland heeft.

Veel keuze voor vakantieadres

Waarom Ameland een goede keuze kan zijn voor een vakantie, is omdat er veel vakantieadressen worden aangeboden. Zo zijn er veel hotels, appartementen, vakantiehuizen, vakantieparken en campings op Ameland. Hierdoor kun je zelf kiezen voor welk verblijf jij wilt gaan tijdens jouw vakantie. Wil jij op vakantie om helemaal tot rust te komen? Dan kan het een goed idee zijn om voor een hotel te kiezen. Een aanrader hiervoor is Hotel Ameland.

Leuke bezienswaardigheden

Op Ameland is genoeg te beleven. Met een vakantie naar Ameland kun je er namelijk heerlijk even tussenuit. Niet alleen het strand en de natuurgebieden zijn de moeite waard om te bezoeken. Ook zijn er gezellige dorpjes en kun je andere leuke bezienswaardigheden bekijken. Denk hierbij maar eens aan de vuurtoren of aan het bezoeken van een museum. Ook zijn er genoeg mogelijkheden om uit te gaan, mocht je daar behoefte aan hebben.

Zie jij een vakantie naar het mooie Waddeneiland Ameland wel zitten? Dan kun je op zoek gaan naar een geschikte verblijfplaats. Kijk eens bij Hotel Ameland voor mogelijkheden. Een groot voordeel aan een vakantie in Ameland is dat het lekker dichtbij is. Toch is er genoeg te beleven, voor zowel jong als oud. Het kan dus zeker geen kwaad om deze bestemming te overwegen als jij er binnenkort tussenuit wilt in eigen land!

Plaats een reactie