Beklim Snowdon, de hoogste berg van Groot-Britannië!

Barbeque op de camping aan de voet van SnowdonErgens in het noorden van Wales bevindt zich een plek zo mysterieus, dat ik me niet kon inhouden om er naar toe te gaan. Ik heb het over de Snowdon, de hoogste berg van heel Groot-Brittannië. Je hebt er misschien wel wat over gehoord, maar bijna niemand weet hoe het daar echt is. Dat was het moment dat ik mijn spullen pakte en besloot om zelf te gaan kijken hoe de Snowdon eruit ziet. Ik ging op pad met een tent, goede wandelschoenen en een backpack. Daarna zocht een camping waar ik de nacht voor mijn tocht kon doorbrengen. Ik maakte een vuurtje in de vuurpotten die op elke kampeerplaats stonden en rustte goed uit.

De dag van de klim

Rivier met smeltwater bij SnowdonDe dag waarop het klimmen zou starten was aangebroken! Ik vulde mijn backpack met voldoende eten en water en ging op pad. Het eerste deel van de tocht was vrij gemakkelijk en de omgeving is hier door zijn rotsen en bloemen werkelijk waar prachtig. Er loopt een rivier met smeltwater langs het pad en deze neemt spectaculaire vormen aan in prachtige watervallen. Ook al werd het pad steeds steiler en de tocht steeds zwaarder, ik had niets in de gaten doordat ik zo druk was met het bewonderen van de natuur hier.

Snowden, een bijzondere berg

Watervallen bij de top van de berg SnowdonExtreem hoog is de berg niet, hij is net iets hoger dan een kilometer. Een bijzondere berg is het echter wel. Dit komt omdat het relatief toegankelijk is om hem te beklimmen, zelfs in 1 dag! Ik moet dan ook toegeven dat ik geen ervaren bergbeklimmer ben. Ik heb eigenlijk nog nooit serieus een berg beklommen, maar ik was vastberaden om de Snowdon een kans te geven. Als je iemand bent die houdt van het avontuur, probeer dan eens deze berg te beklimmen. Het is de ideale berg voor mensen die benieuwd zijn naar berg beklimmen, maar geen ervaring hebben. Geen attributen zijn benodigd voor de klim, maar zorg wel voor een warme jas voor boven en genoeg te eten en te drinken.

Naar de top

Top van de berg SnowdonAls je de top nadert, stijgt je enthousiasme en begin je steeds harder te lopen. Je ziet de sneeuw al liggen en kan niet wachten om de top te bereiken. Een uurtje later ben je er, je hebt het gehaald! Bij mij waren de uitzichten helaas minder spectaculair dan verwacht, want de top bevond zich boven de wolken. Dit maakte het moment echter niet minder speciaal. Op de terugweg kun je de rivier met de watervallen weer volgen. Dit deed ik tot ik uiteindelijk de camping aan de voet van de berg weer had bereikt. Wat een unieke ervaring was dit! Je valt waarschijnlijk meteen in slaap, want wat zo’n klimdag is een intensieve dag.

Plaats een reactie