Bali

Een vakantie naar Bali baetekend een vakantie waarin je in een totaal andere cultuur terecht komt dan wat je gewent bent. Op deze pagina vind je belangrijke informatie over de vakantiebestemming Bali.

Blogberichten over Bali

Tijdsverschil

Tussen Bali en Nederland zit een tijdsverschil van zes tot zeven uur. In Bali wordt alleen de zomertijd gehanteerd. Hierdoor is het tijdsverschil in de winter zeven uur en in de zomer zes uur.

Taal

De officiële spreektaal in Bali is Bahasa Indonesia. In de toeristische gebieden van Bali spreken de meeste mensen ook Engels. De Engelse taalkennis is bij de meeste mensen goed waardoor er ook in het Engels gecommuniceerd kan worden. In sommige plaatsen kan men een woordje Nederlands.

Reisdocumenten

Voor een vakantie naar Bali dien je een geldig paspoort te hebben met een geldig visum. Vereist is dat dit paspoort minimaal zes maand geldig is bij aankomst in Bali. Indien je het paspoort kwijtraakt dan kan bij het Nederlandse consulaat op Bali een nieuw paspoort aangevraagd worden.

Visum

Als je op vakantie naar Bali wil heb je een toeristenvisum nodig. Dit visum kan bij aankomst in Bali op de luchthaven aangeschaft worden en is dertig dagen geldig. Wil je langer dan dertig dagen blijven dan doe je er goed aan om vooraf een visum voor een langere periode aan te vragen. Het visum kan in Bali niet verlengt worden.

Voor familiebezoek kan er een visum voor zestig dagen tot zes maand aangevraagd worden via de Indonesische ambassade welke gevestigd is in Den Haag. Met dit visum heb je ook de mogelijkheid om op Bali te werken. De kosten van dit visum bedragen 45 euro

Valuta

De nationale munteenheid in Indonesië is de Roepia. Kenmerkend aan deze valuta is dat alle biljetten even groot zijn. Op dit moment kan er voor een euro ongeveer 11000 Roepia gekocht worden.

Betaalautomaten

In de meeste steden in Bali kan je met een Nederlandse bankpas geld pinnen. Aangeraden wordt om altijd contant geld mee te nemen. Zorg voor onbeschadigde biljetten, deze worden namelijk altijd aangenomen bij wisselkantoren. Op elke hoek van de straat vind je in de steden op Bali wisselkantoren.

Elektriciteit

Bali heeft een 220 Volt elektriciteitsnetwerk. Je hebt geen universele stekker nodig om Nederlandse apparatuur te openen. De stroom valt op Bali regelmatig uit, dit wordt opgevangen met een stroomaggregaat die bijna in elk hotel aanwezig is.

Drinkwater

In Bali is het water uit de kraan niet drinkbaar. De kwaliteit is erg slecht en het smaakt erg bitter. Bij het drinken van kraanwater is er een grote kans op buikkrampen op hoofdpijn. Koop daarom altijd flessen water, deze kun je overal kopen tegen een lage prijs.

Vaccinaties

Vaccinaties voor een vakantie naar Bali zijn niet verplicht. Wel wordt ten strengste aangeraden om voor vertrek een vaccinatie tegen Hepatitis A en DTP te ondergaan. Bij een verblijf langer dan twee weken wordt ook een vaccinatie tegen buiktyfus aangeraden. Indien je langer dan drie maanden blijft dan is ook een vaccinatie tegen Hepatitis B, tuberculose en hondsdolheid aangeraden.

Vluchttijd

De vluchttijd van Amsterdam naar Bali bedraagt ongeveer zestien uur. De meeste vluchten landen op vliegveld Ngurah Rai. Dit is luchthaven van Bali en ligt ten zuiden van de stad Kuta. De totale afstand van de vlucht bedraagt ongeveer 12000 kilometer.

Fooien

In Bali leven de mensen voor een zeer laag loon. Het geven van fooi kan een erg prettige vakantie opleveren. Zorg voor briefjes van 1000 Rupiah zodat je altijd kleingeld bij de hand hebt. In de restaurants worden fooien al in de rekening verwerkt, hier is het niet nodig om extra fooi te geven.

Post

Het versturen van post naar Nederland duurt gemiddeld tien dagen. Op vele plekken vind je postkantoren waar postzegels gekocht kunnen worden. Aangeraden wordt om nooit brieven op straat in de brievenbussen te gooien, deze worden vaak niet geleegd. Lever daarom altijd brieven of kaarten af in het postkantoor.

Telefoon en internet

In Bali kan het voorkomen dat je met een Nederlandse mobiele telefoon geen bereik hebt. Er zijn diverse mogelijkheden om met een satelliet telefoon te bellen, de prijzen zijn echter hoog. Belangrijk om te weten is dat Bali een afwijkende landentoegangscode voor Nederland heeft: 00131. Veel hotels en restaurants hebben een draadloze internet voorziening. Het gebruik van deze voorziening is veelal gratis.

Vakantie Bali

Bali is een vakantiebestemming welke vooral in de winter en het voorjaar erg populair is. Het is een zeer prettige plek om op vakantie te gaan. Het eiland leeft op het toerisme en de mensen ontvangen toeristen bijzonder gastvrij. Proef de rijke cultuur van dit eiland en geniet van een vakantie die je nooit zult vergeten. Daarnaast staat Bali bekend om de kwalitatief goede hotels met een prima keuken.

Steden Bali

De meeste steden met een toeristische bestemming zijn gelegen aan de zuidkant van het land. De hoofdstad van Bali is de mooie stad Denpaser. De hoofdstad ligt vlakbij de luchthaven van Bali en is met een half miljoen inwoners de grootste stad van Bali. Mooie stranden vind je in de stad Kuta, deze stad staat bekend om de mooie goudgele zandstranden. Ubud is een stad met een leuk winkelcentrum waar de Aziatische cultuur echt te proeven is. De stad Singaraja was vroeger het bruisende centrum van Bali, dit is terug te zien aan de grote oude welke grenst aan de stad.

Klimaat Bali

Bali heeft een tropisch klimaat. De luchtvochtigheid op Bali is hoog en de temperatuur ligt altijd rond de dertig graden. In de maanden maart tot en met november is het in Bali erg droog, er valt bijna geen neerslag. De regentijd in Bali is van november tot en met maart waarbij de meeste regen valt in het binnenland van Bali. Door het tropische klimaat en de constante temperatuur is Bali het hele jaar een populaire vakantiebestemming.

Bezienswaardigheden Bali

Het eiland Bali is zelf een grote bezienswaardigheid. Het verschil in landschap is op dit eiland enorm. Het zuiden van Bali is erg toeristisch en heeft prachtige stranden. In het binnenland vind je veel bergen en bossen. Wil je graag een avontuur meemaken met veel kust en cultuur boek dan een excursie naar Ubdud. Deze plek is een paradijs voor elke kunstenaar. In Bali leven veel wilde diersoorten, onder meer een bos met veel soorten apen.