Peru

Wanneer je aan Peru denkt, denk je aan Machu Picchu en aan llama’s, de zachte, wollige langnekken. Peru is een land ten westen van Zuid-Amerika, met veel natuur en mooie kustlijnen.

Blogberichten over Peru

Land en cultuur

Peru is een land van 1,3 miljoen vierkante kilometer en met 31 miljoen inwoners. De meest gesproken taal is Spaans, waarna Quechua en Aymara volgen. De hoofdstad is Lima, deze ligt aan de kust van het land. De vlag heeft drie verticale strepen waarvan de buitenste twee rood zijn. Het grootste gedeelte van de bevolking is Katholiek.

Het land heeft een diverse natuur waar veel toeristen op af komen. De meest bezochte wandelroute is dan ook de Inca Trail richting Machu Picchu. Deze bevindt zich in het Andes gebergte en een groot deel van de wandeling vindt plaats op grote hoogte. Onderweg kom je mooie originele Inca bouwwerken tegen.

In het hart van de Andes kan je ook de zogenoemde regenboogberg vinden. Dit is de Vinicunca, een berg waarvan de afzetting van het gesteente heeft gezorgd voor het kleurrijke uiterlijk.

Machu Picchu is een stad van de Inca’s die niet door de Spanjaarden is verwoest. Mensen kunnen hier zien hoe de samenleving er vroeger uit zag. De naam vertaald naar ‘Oudeman hoogte’. In deze oude stad zijn tempels voor de zonnegod en de maangodin te vinden.

Klimaat

Peru heeft een grote diversiteit aan klimaat vanwege de hoogteverschillen en het verschil tussen het binnenland en de kust. Het meest voorkomende klimaattype is het tropische klimaat wat zich bevindt in het regenwoud. In het gebergte heerst er een toendra klimaat met koude temperaturen en sneeuwval.

Peru heeft een totale biodiversiteit van 21,462 verschillende dier- en plantsoorten. De vele vogels in Peru produceren Guano. Dit is een mestproduct wat veel als bemesting wordt gebruikt.