Bezienswaardigheden in Peru

en een mooie kust waar je ook van de zon, zee en strand kunt genieten. Zeker als je vanuit Nederland vliegt kom je aan in Lima waar dan ook vaak jouw reis gaat beginnen.

De hoofdstad van Peru: Lima

De bruisende hoofdstad van Peru kan natuurlijk niet ontbreken tijdens jouw reis door Peru. Breng hier een bezoek aan de ‘Plaza Mayor’, één van de belangrijkste pleinen van de stad welke in het koloniale centrum te vinden is. Dit plein wordt omringd door schitterende gebouwen en als je bijvoorbeeld in Valencia of Madrid bent geweest, dan zie je ongeveer dezelfde architectuur terug. Vanaf dit plein kan je direct verschillende bezienswaardigheden bezoeken als het stadhuis, de Kathedraal van de stad en het presidentiele paleis. Naast het drukke plein vind je in Lima voldoende andere bezienswaardigheden als musea, leuke wijkjes en mooie parken. Kortom; voldoende te doen in Lima.

Machu Picchu & de Inca trail

Dit is natuurlijk hetgeen wat niemand over gaat slaan als ze in Peru zijn: Machu Picchu. Eén van de zeven wereldwonderen. Als men aan Peru denkt zal dit één van het eerste zijn wat er bij mensen in hun naar boven komt. In 1440 begonnen de Inca’s met de bouw van Machu Picchu en is één van de best bewaarde plaatsen van Peru. In 1911 werd het pas door Hiram Bingham ontdekt. Er zullen zo’n 750 tot 1000 mensen gewoond hebben in Machu Picchu.

De Inca trail

Dit is waarschijnlijk wel één van de bekendste routes van de wereld; het pad van Cusco naar Machu Picchu, ook wel de Inca trail. Het is een route van 45 kilometer die je langs eeuwenoude bouwwerken, mooie valleien en bergen leidt. De trekking duurt zo’n drie tot vijf dagen en ’s avonds zet je gewoon je tent op midden in de natuur. Het is dus zeker aan te raden dat je enigszins wat conditie opbouwt voordat je deze tocht gaat maken, want het is niet voor iedereen weggelegd om meer dan 10 kilometer per dag omhoog en omlaag te lopen. Het zal zeker een uitputtingsslag worden, maar als je eenmaal aankomt bij Machu Picchu zal dit het allemaal waard zijn. Je doet er goed aan om deze Inca trail maanden van tevoren te regelen, want deze is erg populair en de kans dat deze uitgeboekt is op het moment dat je aankomt is dus erg groot.

Als je het niet ziet zitten om deze hele tocht te maken, dan kan je er ook voor kiezen om met de trein naar Machu Picchu te reizen.

Huacachina

In Nederland kunnen wij het ons niet voorstellen, maar Huacachina is een woestijndorp waar veel backpackers even neerstrijken. Als je het dorpje ziet liggen zal je denken dat het je een fata morgana ziet, aangezien het er echt zo uitziet als ze in films. In dit dorpje is voldoende te doen wat je normaal gesproken niet snel zou doen. Denk hierbij aan sandboarden en buggy rijden door de woestijn. Ook kan je hier genieten van de prachtige zonsopkomst en zonsondergang. Deze kan je het makkelijkste ervaren door te overnachten in dit dorp.

Colca Canyon

De Colca Canyon is een prachtige vallei waar je kunt genieten van de mooiste uitzichten. De Canyon is opgedeeld in drie gedeeltes: de Lower, Middle en Upper Canyon. Je kunt hier genieten van diverse eigenschappen van de kloof. Groene terrassen, besneeuwde bergtoppen, indianendorpjes en ga zo maar door. Als je wil overnachten in de kloof is Chivay een goede uitvalbasis. Vanuit deze stad kan je ook weer andere bezienswaardigheden bezoeken in de kloof.

Cusco

De stad Cusco zal je vinden in het Andes gebergte. Vanuit Cusco kan je de Inca trail maken, maar de stad biedt nog zoveel meer. Het wordt ook vaak aangeraden om eerst een aantal dagen aan het gebied te wennen, voordat aan de tocht begonnen wordt. Hierdoor is er veel te beleven en te zien in de stad.

San Blas

San Blas is een gezellige kunstenaarswijk waar je veel winkeltjes tegenkomt. In deze wijk vind je ook rustige hostels en guesthouses waar je kunt overnachten. Als je op zoek bent naar een gezellig plaats om te eten of op een gezellig pleintje te vertoeven, dan is dit de plaats in Cusco waar je moet zijn. Als je op zaterdag op deze plaats bent heb je ook een gezellige markt waar je lekker kunt rondkijken en genieten van een rustige dag.

Ruïnes van Sacsayumán

In de buurt van Cusco kom je vele oude bouwwerken van de Inca’s tegen en hier zijn de ruïnes van Sacsayumán ook één van. Op twee kilometer afstand van de stad ligt dit complex wat je ter voet kunt bereiken vanuit de stad. Het is een redelijk steile helling, waardoor het een behoorlijke klim is. Eenmaal aangekomen kan je wel genieten van de mooie bouwwerken en een schitterend uitzicht over de stad.

Plaats een reactie