De investering van nu: een vakantiehuis kopen

De effecten van de corona pandemie en de lockdowns zijn nog steeds in de samenleving te voelen. Op vakantie gaan is niet meer vanzelfsprekend en een vakantie in het buitenland is niet zonder risico’s. Er even tussenuit gaan in eigen land met vrienden of familie wordt steeds populairder. Daardoor wordt de vraag naar vakantiehuizen ook steeds groter. Wanneer je een vakantiehuis koopt beschik je ten alle tijden over je eigen vakantiebestemming op een locatie naar wens. Of je nu het liefst aan het strand zit in een chalet, een cottage zoekt in een bosrijk gebied of wil genieten van een modern appartement grenzend aan het water; met een vakantiewoning heb je zelf de regie over je vakantie!

De nieuwe vakantietrend: een vakantiehuis in eigen land

Een vakantiehuis kopen is een nieuwe trend in Nederland en elk jaar wordt deze keuze populairder. Dat is niet voor niets, want de prijzen vallen in vergelijking met de torenhoge huizenprijzen in ons land nog altijd mee. In 2020 zijn er in Nederland ruim 7.300 vakantiehuizen verkocht tegen een gemiddelde verkoopprijs van € 172.000. Dat is 13,6% hoger dan in 2019, toen de gemiddelde prijs nog rond de 150.000 euro bedroeg.

De prijzen blijven dus wel ieder jaar stijgen en het is daarom belangrijk dat je er snel bij bent. Overbieden komt namelijk ook in deze markt steeds vaker voor door de grote vraag naar vakantiehuizen.

Een vakantiehuis kopen met een lastige woningmarkt

Het lijkt wellicht een averechts advies: een vakantiehuis kopen in een oververhitte huizenmarkt. En toch is een vakantiewoning een waardevolle investering. Je kunt niet alleen je eigen vakantiemomenten uitkiezen – je zit immers niet vast aan het hoogseizoen en kunt op ieder gewenst moment naar je vakantiehuis trekken – maar je kunt je vakantiewoning in veel gevallen ook onderverhuren wanneer je hem zelf niet gebruikt. In de zomerperiode kan je dat een behoorlijk hoog rendement opleveren, maar je kunt er ook voor kiezen om je vakantiehuis jaarrond te verhuren. Daarmee krijg je maximaal rendement uit je accommodatie. Zo zit je ook in de toekomst nog goed!

Het grote voordeel van een vakantiehuis kopen is dat je je vakantiehuis bij een vakantiepark koopt. Daardoor geniet je ook van voordelen als onderhoud aan de woning, maar ook de verhuurservice wordt dan door het vakantiepark geregeld. Dringende problemen worden dan door het vakantiepark opgelost zonder dat je er zelf omkijken naar hebt.

Kies uit een breed scala aan vakantiehuizen

Veel vakantieparken die vakantiehuizen aanbieden liggen in toeristische gebieden met voldoende voorzieningen binnen handbereik. Van accomodaties in het bos tot aan het strand, er zijn enorm veel plekken met voor ieder wat wils! Vanuit je eigen vakantiehuis maak je gemakkelijk uitstapjes naar prachtige omgevingen in en rondom Nederland. Of je nu kiest voor een luxe vakantiewoning of een charmante tiny house, met een eigen vakantiewoning kun je helemaal je eigen gang gaan, zonder dat je ergens aan vast zit.

Plaats een reactie