De leukste restaurants in Athene

In Athene kan je als toerist veel zien en doen, waaronder genieten van de lokale keuken. De Griekse gerechten zijn wereldwijd bekend en eigenlijk overal wel te krijgen. De gerechten zijn alleen nergens zo lekker als in Griekenland zelf. De stad Athene heeft dan ook onwijs veel te bieden op het gebied van eten en drinken, waaronder ook diverse buitenlandse keukens. Wij hebben daarom de leukste eetgelegenheden in Athene voor jullie op een rijtje gezet:

Beer Time: speciaal bier & heerlijke gerechten

Beer Time is gelegen in de populaire wijk Psiri en is een absolute hotspot. Het Beer Time Café is de ideale plek om te genieten van een welverdiend koud biertje. In het assortiment staan ook diverse speciaal bieren, maar ook lokale dranken. Echter kan je er ook fantastisch eten, de Griekse keuken wel te verstaan. Allerlei heerlijke mezzes komen voorbij op de menukaart. Opvallend is dat ook Beer Time zeer goede reviews heeft verkregen op Tripadvisor.

Black Cat: Griekse specialiteiten

Het restaurant Black Cat is niet heel groot, maar wel onwijs gezellig. De menukaart bestaat uitsluitend uit Griekse specialiteiten. De mezzes zijn van een hoge kwaliteit en natuurlijk kan je ook de bekende gerechten bestellen. Vooral de Mousaka is erg lekker. Wij raden je ook aan om een ouzo te bestellen. Het kan wel druk zijn in het Black Cat restaurant, daarom is slim om te niet te laat een bezoek te brengen. Je kan het restaurant vinden aan de Navarchou Apostoli.

Pink Flamingo Dim Sum: eigentijds en niet duur

Het restaurant Pink Flamingo Dim Sum is weer iets totaal anders. Het Aziatische restaurant is gevestigd aan het bekende Syntagmaplein en is niet eenvoudig te vinden. De Dim Sum is niet altijd even traditioneel, want er worden ook combinaties met pindakaas gemaakt. De bao is de specialiteit van het huis en verkrijgbaar met varken en kip. Alle bezoekers krijgen een papiertje en kunnen hun wensen daarop invullen. Het is ook mogelijk om de maaltijd mee te nemen. Pink Flamingo Dim Sum is gevestigd aan de Skoufou en de prijzen zijn laag.

Shisan Sushi Bar: korting voor 19:30 uur

Een van de populairste gerechten is sushi en ook dat kan je eten in Athene. De Shisan Sushi Bar is gevestigd in het hartje van de Griekse stad. Het gezellige restaurant heeft ook nog een speciale actie voor de gasten. Kom je voor 19:30 uur dan krijg je een flinke korting op de rekening. Je kan een menu voor twee personen kopen voor nog geen 12 euro. Echter kan het juist door de actie erg druk worden, aangezien ook de Grieken zelf graag sushi eten. Wees er daarom tijdig bij. Je kan de Shisan Sushi Bar vinden aan de Kalamiotou.

Plaats een reactie