De voordelen van een online visum aanvragen

We reizen met zijn allen steeds meer en naar steeds verdere bestemmingen. Dit is natuurlijk fantastisch maar er komt vaak ook een hoop bij kijken. In de meeste landen buiten de EU heb je een visum nodig voor je reis en verblijf. Afhankelijk van de duur van je reis en de reden van je reis zijn er vaak verschillende soorten visums te verkrijgen. Een visum aan moeten vragen voor je reis naar het buitenland is niets iets nieuws, dat moet al heel erg lang. Tegenwoordig kun je echter je visum aanvragen via internet, dit scheelt een hoop tijd, stress en gedoe. Daarnaast weet je zo ook zeker dat alles goed geregeld is voordat je vertrekt naar het land van bestemming.

Waar is een visum voor?

Paspoort en visumEen visum is eigenlijk een toestemming van een land dat je het betreffende land mag komen bezoeken. Vaak willen ze weten hoe lang je er blijft en wat de reden van je verblijf is. Daarnaast wordt er gecheckt of je geen crimineel verleden hebt of dat je geen veiligheidsrisico vormt voor het land. Als dat allemaal goedgekeurd is dan zal het aanvragen van een visum geen probleem zijn. Er zijn verschillende soorten visa te krijgen en elk land stelt weer verschillende eisen aan de verschillende soorten visa. De meest aangevraagde visa zijn het vakantievisum en het zakenvisum. Deze gebruik je zoals de naam al doet vermoeden zodra je op vakantie of zakenreis gaat.

Hoe vraag je een visum aan?

Als je weet waar je heen gaat en voor hoe lang kan je een visum aanvragen als het nodig is voor het land van bestemming. Je kunt vaak zelf een visum aanvragen, maar dit neemt vaak veel tijd in beslag en vergt vaak veel moeite en inspanning. Gelukkig zijn er tegenwoordig online een hoop online alternatieven. Zo kun je vanuit je luie stoel bij een site als Visa Service Desk een visum aanvragen. Het werkt vaak heel simpel, je geeft aan wat je nationaliteit is, waar je heen wil en wat voor visum je aan wil vragen. Je kunt soms ook meerdere visa tegelijk aanvragen. Vervolgens vul je de aanvullende gegevens is en  verstuur je indien nodig de bijbehorende documenten. Als alles goedgekeurd wordt ontvang je je visum via de mail of via de post.

Hoe lang van tevoren vraag je een visum aan?

Zorg er voor dat je je visum ruim op tijd aanvraagt. Een aanvraag kan in sommige gevallen namelijk even duren en je wil niet in spanning zitten of je reis wel door kan gaan. Het is aangeraden om voor een visum van een kort verblijf (minder dan 90 dagen) drie tot vier weken voor de vertrekdatum aan te vragen. Meestal heb je een visum binnen enkele dagen in huis, maar sommige visumaanvragen zijn wat ingewikkelder en kunnen twee tot drie weken in beslag nemen. Door voldoende speling in te bouwen zorg je er voor dat je niet voor onverwachte of onaangename verrassingen komt te staan.

Deze blog is in opdracht geschreven om jullie te voorzien van meer informatie over het aanvragen van verschillende visa. Wat zijn jullie ervaringen met het aanvragen van een visum? Laat het ons weten in de reacties hieronder! En wil je de volgende keer op reis naar een land waar je een visum nodig hebt? Vraag dan je visum makkelijk online aan en je hebt het snel in huis.

 

Plaats een reactie