Duiken in Thailand

De Similan Eilanden, Koh Bon, Richelieu Rock, de Surin Eilanden en Koh Tachai liggen ten Noord-westen van Phuket, op ongeveer zeven tot acht uur vaartijd, en ten Westen/Noordwesten van Tap Lamu, de haven van Khao Lak, ongeveer vijf uur varen met een liveaboard safariboot of twee uur varen met een speedboot (tijdens de dagtrips en overnachttrips).

Op de Similans en Surin Eilanden kan worden overnacht, maar er is geen duikapparatuur beschikbaar op de eilanden. Dit betekent dat veruit de beste manier om hier te duiken is per boot, met een vertrek vanuit Tap Lamu (Khao Lak) of Phuket.

North Point

North Point ligt aan de Westkant van de Similans eilanden en heeft dramatische onderwatergezichten van gigantische rotsblokken met canyons. Tussen de canyons groeien grote gorgonia’s met mooie zachte koralen waar verschillende soorten tropische vissen zich graag in verstoppen. Hou ook het blauwe in de gaten waar regelmatig mantaroggen voorbij komen. Het zeewater heeft een maximale diepte van 35 meter en kent een middelmatige tot sterke stroming.

Christmas Point Rotsformaties

Voornamelijk zachte koralen op de muren. Erg kleurrijke duikstek met verschillende soorten papegaaivissen, doktersvissen en in het diepere gedeelte gigantische zeesterren en zeekomkommers. Maximale diepte 40 meter met een middelmatige tot sterke stroming.

Breakfast Bend

Op deze duikplek heb je de mooiste lichtinval ‘s ochtends. Het ondiepe niveau heeft een zandbodem met koraalblokken en er is een 45 graden drop off naar de bodem op ongeveer 30 meter. Het mooiste duiken hier vinden we op de drop off, met prachtige harde en zachte koralen en veel verschillende soorten vissen. Maximale diepte 25-30 meter met een middelmatige stroming.

Snapper Alley

Prachtige rif drop off, gevolgd door rotsblokken verspreid over de zandbodem. Het wemelt hier van de verschillende soorten vissen en andere zeewezens. Maximale diepte 28 meter, lichte tot middelmatige stroming.

Donald Duck Bay

Koraalblokken verspreid over een ondiepe zandbodem. Aan de Westkant interessante rotsblokken die een mooi landschap bieden en een mooie variëteit aan zeeleven bieden. Mooie plek voor een nachtduik. Maximale diepte 20 meter met een zeer lichte stroming.

Turtle Rock

Grote rotspartijen onder water bieden een mooi landschap met veel bogen en poorten om onder door te zwemmen. Ook hier een gevarieerd zeeleven. Helaas zijn er sporen van ankers en dynamietvissen, maar ondanks dat is dit een mooie duikplek en zeker een bezoek waard. Maximale diepte 25 meter, lichte stroming.

Fantasy Reef

Na de afdaling tot op een rotsplateau op ongeveer 15 meter bevind je je in een geweldige koraaltuin met harde en zachte koralen en veel verschillende soorten tropische vissen en andere zeewezens. Verder naar het Noorden een grote rots met een doorzwem, die leidt tot de zandbodem. Van hieruit naar het Westen passeer je gigantische rotsblokken en kom je bij een mooie ‘vallei’. Erg rijk aan vis- en koraalleven met veel verschillende vissoorten. Maximale diepte is 40 meter met een middelmatige stroming.

Plaats een reactie