Vakantie in Portugal

Zit je nog te twijfelen waar ujenaartoe gaat in de vakantie? Dan moet je zeker Portugal niet uitsluiten. Portugal bevindt zich in Zuid-Europa en wordt vaak gezien als ‘het kleine broertje’ van Spanje. Sinds 1986 heeft Portugal een economische groei omdat het sindsdien is toegetreden tot de EU. Ondanks de vooruitgang is Portugal nog 1 van de armste landen van Europa. Dit komt omdat de kinderen maar leerplichtig zijn tot 14 jaar dus ze maken de middelbare school vaak niet af.

Niet alleen is Portugal bekend vanwege de mooie natuur en het prachtige klimaat. Ook qua cultuur en sport kun je je hier volop uitleven. De Portugezen zijn namelijk echte sportliefhebbers. De populairste sport is voetbal met iconen als Eusebio, Luis Figo en Cristiano Ronaldo. Daarnaast zijn surfen en bodyboarden erg populair, omdat Portugal een prachtig strand heeft waar grote golven van de Noordelijke Atlantische Oceaan en de Golf van Cadiz breken.

Waarom zou ik op vakantie gaan in Portugal?

Portugal is een land waar zowel de natuur prachtig is en waar er veel rustige plekken te vinden zijn waar je volop hiervan kunt genieten. Als gevolg van ontdekkingsreizen zijn er veel verschillende beschavingen die zich hebben gevestigd in Portugal. Toch is ongeveer 95% katholiek. Portugal is daarnaast een land van veel traditionele feesten. Er worden ook veel Arabische- en middeleeuwse feesten gevierd uit respect voor de voorouders die in het verleden voet aan de grond hebben gezet in Portugal en de basis voor zowel cultuur als de normen en waarden hebben gelegd.

De eilanden van Portugal

Naast het vaste land horen er nog twee eilanden bij Portugal, Madeira en Azores. Alleen het vaste land is al twee keer zo groot als de oppervlakte van Nederland. Het land beschikt over een zeer warm en comfortabel klimaat waar elke toerist van kan genieten. Daarnaast is Portugal een land met vriendelijke inwoners en een prachtige omgeving waar je tijdens een wandeling kunt genieten van het zicht op indrukwekkende wijnvelden op de grote groene heuvels. Het landschap is ook erg divers daarnaast. Zo is het in het noordelijke deel erg bergachtig, maar ook frisser en vochtiger dan in het zuiden. Daar is het gedurende het jaar over het algemeen droog en zonnig. Hoe dichter je bij de Spaanse grens komt, hoe meer de temperatuur stijgt.

Wat voor vakantie kun je in Portugal beleven?

Portugal is het ideale land om tot rust te komen. Zoals al eerder is gezegd kun je genieten van de prachtige natuur en kun je s’ avonds terecht bij veel typische restaurants waar je per regio kunt genieten van de traditionele gerechten. Portugal staat bekend om hun culinaire visgerechten en is een plek waar wijnliefhebbers prima aan hun trekken komen.

Plaats een reactie