Een prachtige ervaring: Slaap (en eet) op een agriturismo in Toscane

Een agriturismo? Klinkt de combinatie van vakantie, rust, ruimte, een panoramisch uitzicht en lekker eten je als muziek in de oren? Dan moet je eens een vakantie op een agriturismo in Toscane overwegen. Een agriturismo is een appartement, villa of andere vakantieverblijven op het landgoed van een agrarisch bedrijf. In Toscane betekent dit in de praktijk dat je verblijft tussen de wijn- of de olijfgaarden. Je kan van dichtbij volgen hoe druiven worden verbouwd voor de wijnoogst en hoe olijven worden geplukt om er olijfolie uit te persen. Hier beleef je het Toscaanse leven vanop de eerste rij. Een unieke ervaring voor het ganse gezin!

Totaalbelevenis

Agriturismo’s vind je in alle soorten en maten. Van eenvoudig tot luxe en van kleinschalig tot uitgebreid. Op vraag van de vakantiegangers worden agriturismo’s steeds vaker uitgerust met een zwembad, een restaurant, een speeltuin en een voetbalveld. In de restaurants kan je proeven van de lokale lekkernijen, die van het veld tot op je bord kan volgen.

In veel accommodaties kan je deelnemen aan bijzondere activiteiten zoals druiven plukken, kooklessen en wijnproeven. Zo hoeft niemand van het gezin zich te vervelen.

Thema’s

Er zijn vele variaties in agriturismo’s en daarom is het handig om voor een thema te kiezen als je wil verblijven op een agriturismo in Toscane.

Agriturismo & wijn

Als je aan Toscane denkt, denk je automatisch aan wijn. Een verblijf op een echte wijnboerderij is dan ook een klassieker. Je kan er meer over het wijnproces leren en uiteraard moet je een keer een wijnproeverij bezoeken. De wijnmaand september is een uiterst geschikt moment om te verblijven op een wijndomein.

Agriturismo & de kust

Een strandvakantie aan de Toscaanse kust is voor gezinnen een uitstekende keuze. In de heuvels achter de kust van Toscane kan je op je agriturismo genieten van de rust en het zeezicht.

Agriturismo & sport

Met een wandelvakantie in Toscane ben je gegarandeerd van een gevarieerd landschap. Van heuvellandschappen, over middeleeuwse dorpjes tot in de pijnboom- en kastanjebossen; Toscane heeft je veel te bieden.

Dezelfde prachtige landschappen kan je vanop de fiets bewonderen. Toscane is één van de populairste bestemmingen voor een fietsvakantie in Italië. Na een sportieve dag kan je de benen onder tafel schuiven en genieten van een huisgemaakt diner op je agriturismo.

Plaats een reactie