Elke dag herinnerd worden aan je vakantie? Hang je mooiste foto’s aan de muur!

Velen van ons leven elke dag een beetje toe naar die ene mooie dag in het jaar. Het begin van je vakantie! Als het dan eindelijk zo ver is dan gaan alle remmen los en kunnen we volop genieten van de reis en onze bestemming. Tijdens je reis maak je de mooiste herinneringen en leg je deze vast met je fotocamera of je mobiele telefoon. Maar als de vakantie voorbij is dan is het vaak weer een hele tijd wachten op de volgende vakantie. Gelukkig kan je tegenwoordig je mooiste vakantiemomenten elke dag beleven met een foto op canvas aan de muur. Aan de slag gaan is eenvoudig – er zijn tal van fotodiensten om uit te kiezen om de perfecte wanddecoratie te maken. Bij Albelli.nl kun je bijvoorbeeld eenvoudig je favoriete vakantiekiekjes uploaden om in een mum van tijd een prachtig canvas te maken.

Hoe kies je je mooiste vakantiefoto’s?

Natuurlijk ga je niet elke foto van je vakantie afdrukken op canvas en aan de muur hangen. Daarom is het handig om vooraf een selectie te maken van je vakantiefoto’s. Zelf vind ik dit vaak een mooie bezigheid voor de terugvlucht. Ik zet mijn foto’s dan op de iPad en sorteer ze vast tijdens de reis. Ook het bewerken van je vakantiefoto’s kan tegenwoordig makkelijk op een smartphone of tablet. Kies een mooie, scherpe foto, het liefst met kleuren die eruit springen en waar een persoonlijke betekenis achter hangt.

Maak ook eens een collage of een drieluik

Canvas DrieluikHeb je meer dan één prachtige vakantiefoto of kan je echt niet kiezen? Maak dan een collage en laat deze afdrukken op een canvas. Zo kan je toch meerdere foto’s op een leuke manier ophangen. Natuurlijk is het ook mogelijk om meerdere foto’s als een drie- of vijfluik op te hangen. Als de foto’s qua kleuren complementair aan elkaar zijn kan dit een heel gaaf effect geven. Een andere optie is om één foto in stukken te knippen en als drieluik op te hangen. Dit kan een zeer mooi effect geven bij de juiste foto. Zie het voorbeeld van een drieluik hiernaast.

Wees creatief

Mier op canvasBen ook eens creatief met je vakantiefoto’s. Doe iets wat je normaal nooit zou doen, of zoek een andere hoek op dan je normaal doet. Let ook op de kleine dingen en fotografeer zaken die niet iedereen fotografeert.  Zo krijg je de allerleukste vakantiefoto’s waar je naderhand op terug kunt kijken. Wij hebben tijdens onze rondreis in de Amazone van Brazilië deze prachtige foto van een mier gemaakt. Dit is een beestje van nog geen centimeter groot. Maar we zijn super blij met deze foto. Je hoeft je canvas ook niet persé op te hangen. Je kunt het ook op tafel zetten met wat leuke decoratie erbij zoals op de foto hiernaast.

Toe aan je volgende vakantie?

Ben je weer toe aan je volgende vakantie? Dan kan je alvast genieten van de voorpret door naar je vakantiefoto’s aan de muur te kijken. Het is altijd leuk om naar je volgende vakantie uit te kijken en vast te dromen over de mooie dingen die je wil gaan bekijken. Je zult merken dat je tijdens je volgende vakantie heel anders gaat kijken naar je vakantiefoto’s. Waarschijnlijk weet je op het moment dat je de foto maakt al dat deze foto je volgende canvas aan de muur gaat worden.

Zelf hangen wij elk jaar onze mooiste vakantiefoto’s op. Inmiddels hebben we al een hele verzameling aan vakantiefoto’s door ons huis hangen. Dit geeft toch het gevoel dat je elke dag een beetje op vakantie bent. Ook is het een leuk praatstuk als er mensen langs komen. Of om gewoon lekker met elkaar terug te denken aan de mooie vakantiemomenten. De overige vakantiefoto’s die wel mooi waren maar net niet goed genoeg voor aan de muur verzamelen we ook elk jaar in een mooi fotoboek van onze vakantie.

Plaats een reactie