5 tips voor jouw eerste vakantie met jonge kinderen

Ga je voor het eerst met de kinderen op vakantie? Dan is dit natuurlijk allemaal nog nieuw voor je. Zo’n vakantie ziet er heel anders uit en er zijn een hoop dingen om ineens rekening mee te moeten houden. Wat is bijvoorbeeld een goede bestemming voor kinderen en welke faciliteiten zijn belangrijk? Met de volgende tips zul je hoe dan ook een heerlijke vakantie beleven met het hele gezin:

1. Kies voor een bestemming dicht bij huis

Voor kinderen maakt het weinig uit waar je op vakantie gaat, als er maar genoeg te spelen valt. Geen noodzaak om ver weg te gaan dus, want als de kids het naar hun zin hebben dan geldt dat voor de ouders ook, toch? In eigen land zijn genoeg leuke vakantiebestemmingen en is er veel keus uit kindvriendelijke accommodaties. Maar ook bijvoorbeeld België en Duitsland zijn nog prima te doen met de auto. Bovendien kun je wanneer je per auto reist zorgen voor genoeg speelgoed, extra kleding etc.

2. Schaf een goede buggy aan

Je weet nooit precies waar je terecht komt wanneer je op vakantie gaat en hoe ver bepaalde afstanden zijn. Zo kan de afstand van de parkeerplek naar de accommodatie er soms al voor zorgen dat je met jengelende, ontevreden kinderen zit . Kies dus het zekere voor het onzekere en koop een kwalitatief goede buggy die fijn rijd. Met de aanschaf van de best gekozen buggy zit je altijd goed!

3. Ga naar een camping of een vakantiehuis met veel faciliteiten

Zorg ervoor dat je bij het uitzoeken van een accommodatie even check welke faciliteiten er allemaal inbegrepen zitten. Wanneer je met kinderen op vakantie gaat is het namelijk fijn om niet helemaal back to basic te gaan. Check bijvoorbeeld of er een speeltuin aanwezig is, een (overdekt) zwembed en eventueel een animatieteam. Op deze manier weet je zeker dat je kinderen niks te kort komen (en heb je ook nog af en toe wat tijd voor jezelf).

Lees ook: 4 gulden regels voor als je met de kinderen op vakantie gaat.

4. Bekijk of er genoeg te beleven valt in de omgeving van je vakantiebestemming

Niet alleen op de camping of het vakantiepark zelf is het fijn om wat vertier te hebben. Ook is het belangrijk dat er wat te beleven valt in de omgeving. Kun je er bijvoorbeeld leuke daguitstapjes maken naar een dierentuin, een zwemparadijs of een pretpark? En liggen er mooie wandelroutes in de buurt die leuk zijn om te doen met de kinderen? Hoe meer mogelijkheden, hoe beter in dit geval!

5. Neem veel speelmateriaal mee

Hoewel er misschien genoeg te doen is op je vakantiebestemming, is het verstandig om het favoriete speelgoed van je kind(eren) mee te nemen. Vooral wanneer het weer tegenzit, is het fijn om toch wat omhanden te hebben en dat je de kids genoeg speelgoed kunt aanbieden. Afwisselen is namelijk de key; kinderen zijn snel verveelt en kunnen zich soms moeilijk concentreren op één specifiek spelletje. Neem bijvoorbeeld ook gezellige familiespellen mee om in de avond met het hele gezin te doen. Je bent immers vooral op vakantie voor wat extra qualitytime met elkaar!

Met bovenstaande tips wordt jouw eerste vakantie met de kinderen een gegarandeerd succes. Maar vergeet het belangrijkste niet: genieten van de mooie momenten met elkaar!

Plaats een reactie