4 dingen die je kunt doen op je vakantie in Nederland

Vakantie vieren in eigen land? Dat klinkt toch hartstikke suf, of niet? Het is je misschien nooit opgevallen omdat je er al jaren woont, maar ook in Nederland is er tijdens je vakantie meer dan genoeg te doen. Zelfs dit kleine landje kent uithoeken waar je nog nooit eerder bent geweest maar wel een fantastische tijd kunt beleven. Deze activiteiten zijn perfect te combineren met een luxe vakantiehuis, waardoor je nog meer in de vakantiestemming bent. Om een beetje een beeld te kunnen geven van wat Nederland zelf alleen al te bieden heeft voor een geslaagde vakantie staan hier vier zaken onder elkaar gezet die je echt niet mag missen.

1. Het bos in

Nederland kent veel beboste gebieden. Van de populaire Biesbosch tot minder bekende locaties. De natuur hoeft niet ver weg te zijn, als je door de bomen het bos maar kunt zien. Veel van de vakantiehuizen in Nederland zijn gelegen in een bebost gebied, waardoor je in alle rust en privacy van je vakantie kunt genieten. Het bos is ideaal voor wie ontspannende wandelingen wilt maken of juist even lekker wilt ravotten in de natuur.

2. Watersport

Vakantie kan ook een tijd zijn van lekker actief bezig zijn en nieuwe dingen uitproberen. Dit kan ook in Nederland. Boek een vakantiehuis langs de kust en neem meteen wat activiteiten mee in je boeking. Je kan hier diverse watersporten doen, zoals surfen, raften en kajakken. Ook sportieve activiteiten rondom of niet eens in de buurt van de kust kunnen uitgevoerd worden, van mountainbiken tot indoor karten.

3. Zwemmen

Vooral voor kinderen is een vakantie pas echt compleet als er veel gezwommen kan worden. Er zijn meer vakantiehuizen in Nederland met een zwembad dan je kan tellen. Het hebben van een eigen zwembad is niet alleen een zeer aangename luxe, maar ook geschikt om zelf te bepalen wanneer en wat je in het water wilt gaan doen. Zwemmen tot ’s avonds laat, een waterpolotoernooi houden met de gezinnen, wat je maar wilt. Een vakantiehuis met zwembad is iets wat iedereen wel een keer wilt hebben, en omdat je dit al in je eigen provincie kan huren is dit dichterbij dan je zou denken.

4. Ontdek de Waddeneilanden

Nederlands eigen eilanden zijn een trekpleister voor toeristen uit buiten- en binnenland. Niets geks, want de eilanden aan de noordkust van het land zijn een klein paradijs dichtbij huis. Door een vakantiehuis op een van de eilanden te huren, kun je meteen ontdekken waarom ze zo gewild zijn. Naar een of misschien zelfs meer Waddeneilanden tegelijk gaan voelt echt alsof je een ver weg van huis op vakantie bent, terwijl je voor je het weet weer thuis kan zijn.

Plaats een reactie