in ,

Relaxed op vakantie én bij thuiskomst: 3 tips

Relaxed op vakantie

Vakantie is er om te genieten. Niet alleen de vakantie zelf maar ook de voorpret en het nagenieten moet op en top in orde zijn. Wij geven je tips zodat je met een gerust hart op vakantie kunt gaan en het vervelende ‘thuiskomgevoel’ tegengaat.

Begin op tijd

Een algemeen bekend probleem: je begint te laat met inpakken met overdosis stress als gevolg. Ons advies? Zorg ervoor dat drie dagen van te voren je koffers en spullen gepakt zijn. Zo kun je de laatste dagen heerlijk ontspannen en heb je alle tijd om je hoofd nog even leeg te maken voor vertrek.

Laat je huis goed achter

Het klinkt vervelend maar toch echt een absolute aanrader: de grote schoonmaak voor vertrek. Een onbewoonde woning creëert veel stof, iets waar je erg tegenop kunt zien bij thuiskomst. Zorg dat je woning spik en span in orde is wanneer je de deur achter je dicht trekt. Vertrekken in een schone woning = thuiskomen in een schone woning! Denk er ook aan om automatische verlichting in te stellen en je jaloezieen goed te hangen.

Was sorteren

De onvermijdelijke berg was, verschrikkelijk! Maak het jezelf zo makkelijk mogelijk en sorteer je vuile was op vakantie uit in drie plastic tassen. 1 voor lichte was, 1 voor donkere en 1 met gekleurde kleding. Zo hoef je ze bij thuiskomst alleen maar leeg te storten in de wasmachine, dit scheelt veel stress en irritaties!

Anti-thuiskomstress

Je welverdiende vakantie zit er weer op en valt weer terug in het normale leven. Voor veel mensen valt het oppakken van hun gewone leven rouw op hun dak. Wij hebben een lijstje gemaakt wat je thuiskomstress tegengaat:

  • Ga gelijk op zoek naar je volgende vakantiebestemming, zo heb je wat om naar uit te kijken;
  • Blijf nog even onder de radar, houd je inbetweens of vitrages nog even gesloten en ga nog even flink nagenieten;
  • Geniet van de dingen die je op je vakantiebestemming niet had, niets is bijvoorbeeld fijner dan je heerlijke eigen bed toch?!

Zorg ervoor dat jij relaxed op vakantie gaat en dat ook blijft bij thuiskomst. Dat is het recept van optimaal genieten!

Nick

Geschreven door Nick

Nick is de eigenaar van deze site, daarnaast een fanatiek schrijver. Fotograferen en websites bouwen zijn hobby's van hem. Daarnaast is hij dol op lekker eten en buitenlandse plekjes bezoeken. Het liefste niet té toeristisch en een mooie omgeving om de mooiste foto's van te maken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Op vakantie in eigen land

4 dingen die je kunt doen op je vakantie in Nederland

auto met sneeuwkettingen

Veilig op pad tijdens de skivakantie