Hoe kies je de juiste reisverzekering?

Ben je op zoek naar een nieuwe reisverzekering? Als je nog nooit een verzekering hebt afgesloten, kan het lastig zijn om de juiste keuzes te maken. Tijdens jouw zoektocht kom je er al snel achter dat er veel keuzes zijn. Iedere keuze die je maakt, heeft weer invloed op de maandelijkse premie die je betaalt. Daarnaast kan jouw keuze een groot verschil opleveren tijdens het indienen van een schadeclaim. Voordat je op zoek gaat naar de verzekering die het beste bij je past, moet je daarom weten waar je naar op zoek bent. Maar hoe kies je dan de juiste reisverzekering? Na het lezen van onderstaande informatie kun je gericht kijken naar jouw volgende verzekering.

De behoeften voor een goede verzekering

Voordat je de reisverzekering af kan sluiten, dien je te weten wat jouw behoeften zijn. Denk bijvoorbeeld aan de duur van de reis. Ga je voor langere tijd op vakantie of juist voor een kortere periode? Afhankelijk hiervan kun je een geheel andere verzekering samenstellen. Naarmate je meer over jouw behoeften te weten komt, begrijp je ook beter welke dekking je nodig hebt. De verzekeringen komen namelijk in verschillende vormen en maten. Iedere verzekering is anders, zodat je het helemaal naar wens kan samenstellen. De meest voorkomende dekkingen zijn medische kosten, annuleringsverzekering, bagagedekking en aansprakelijkheid. Als je een adrenalinejunkie bent, overweeg dan ook een verzekering met dekking voor avontuurlijke sporten.

Medische kosten goed meeverzekeren

Nadat je de verschillende dekkingen goed hebt bekeken, is het van belang dat je de medische dekking goed controleert. Als je een ongeluk krijgt in het buitenland, kan het al snel hoge kosten opleveren. Als dit dan niet gedekt wordt door de verzekering, sta je er helemaal alleen voor. Zorg dat de medische kant volledig of voor een groot deel vergoed is, zodat je niet voor onaangename verrassingen staat. Je hoeft dan niet te kiezen tussen jouw gezondheid en de medische zorg die je op dat moment nodig hebt. Vergeet ook niet om de kleine lettertjes door te nemen. Deze onthullen vaak welke uitsluitingen en beperkingen er zijn bij de verzekering die je af gaat sluiten. En hoe zit het eigenlijk met de annuleringsverzekering Univé? Tijdens een annulering wil je ook niet tegen beperkingen aanlopen.

Het afsluiten van de verzekering

En voor hoe lang wil je de verzekering eigenlijk afsluiten? Je hebt de mogelijkheid om voor een eenmalige en doorlopende reisverzekering te kiezen. Als je van plan bent om meerdere keren per jaar op reis te gaan, al is het maar een weekendje weg of een stedentrip, dan is het aan te raden om voor een jaarlijkse polis te kiezen. Deze zijn vaak ook nog eens voordeliger. Je kunt jezelf veel kosten besparen als je niet voortdurend een nieuwe verzekering af hoeft te sluiten. Zodra je alles goed naast elkaar hebt gezet en er zeker van bent dat de verzekering bij je past, vul je het aanvraagformulier in en betaal je de eerste premie. Je kunt onbezorgd op reis.

Plaats een reactie