Hoe regel je een visum voor Sri Lanka?

Sri Lanka is een prachtig vakantieland. Met de mooie heuvels, wilde dieren en een overweldigende cultuur en historie. Het is een land dat ik zeker aan zou raden om te bezoeken als je naar Azië gaat. Het is toegankelijk en een hoop dingen zijn goed geregeld. Wel moet je voor Sri Lanka een visum aanvragen als je er langer dan 6 maanden wil blijven. Hieronder leggen we uit hoe dat dit in zijn werk gaat en waar je rekening mee moet houden.

Voorwaarden voor het aanvragen van een visum

Ga je je visum voor Sri Lanka aanvragen, dan zijn er een aantal voorwaarden waar je aan moet voldoen. We hebben de belangrijkste en meest voorkomende voorwaarden hieronder voor je op een rijtje gezet.

  • Je dient de Nederlandse of Belgische nationaliteit te hebben op het moment van reizen.
  • Je mag niet als diplomaat of journalist werken.
  • Je mag geen professionele mediaproducties maken.
  • Je mag niet werken met een Niet-gouvernementele organisatie (NGO).
  • Je moet een terugvlucht hebben geboekt en aan kunnen tonen waar je verblijft.
  • Je moet minimaal 15 dollar per verblijfsdag op je rekening hebben staan.

De kosten van een visum voor Sri Lanka

Een visum voor Sri Lanka is niet enorm duur. De kosten zijn € 49,95 per persoon en het visum is 6 maanden geldig. Je mag wel maar maximaal een maand aaneengesloten in Sri Lanka blijven met het visum. Voor Sri Lanka is het niet nodig om een vliegticket te tonen bij het aanvragen van het visum, dus je kunt je vlucht op je gemak boeken nadat je visum is goedgekeurd. Een retourticket bij aankomst kunnen tonen is wel een verplichting, dus zorg dat je je terugvlucht goed geregeld hebt bij aankomst. Het is ook mogelijk om een spoedvisum aan te vragen, de kosten hiervan zijn € 5,- per persoon bovenop de reguliere prijs. Over het algemeen is een spoedaanvraag binnen 15 minuten geregeld.

Visum voor Sri Lanka digitaal aanvragen

Je kunt je visum tegenwoordig makkelijk en snel digitaal aanvragen via een online aanvraagformulier. Het aanvraagformulier is in enkele minuten in te vullen. Je kunt dan de kosten van € 49,95 direct online betalen via iDeal (handig!), creditcard, bankcontact of PayPal. Je ontvangt dan je visum per e-mail en dit duurt maximaal 72 uur, maar meestal heb je het visum dezelfde dag nog. Het is ook handig om je visum voor de zekerheid uit te printen. Mocht je met een lege accu van je telefoon staan bijvoorbeeld, dan heb je altijd nog de papieren versie als back-up.

Plaats een reactie