Ik ga op reis en ik neem mee…

Eind dit jaar staat er een reis gepland naar Madeira en de Azoren. Alles is geregeld en geboekt, dus daar hoeven we ons geen zorgen meer over te maken. De enige vraag die altijd blijft spelen is: wat neem ik allemaal mee? Toen we vorige week op skivakantie waren was dat niet zo’n probleem. Met de auto kun je (bijna) meenemen wat je wil. Er is namelijk genoeg ruimte in de auto voor veel spullen. Ga je echter met het vliegtuig dan ben je vaak gebonden aan de grootte van je koffer.

Een nieuwe koffer/tas

Mijn huidige koffer heeft al heel wat reizen gemaakt en is dan ook aardig versleten. Het leek me daarom eens tijd voor een nieuwe. Daarom heb ik me deze week een missie gesteld: online een reistas kopen. Er is zo veel keuze dat ik hier misschien zelfs wel iets meer dan een week voor nodig heb. Gelukkig gaan we pas eind van het jaar op vakantie dus ik heb nog even de tijd om te beslissen.

Wat gaat er verder allemaal mee?

Natuurlijk is het afhankelijk van de vakantie wat er allemaal meegaat. Voor een skivakantie of een wandelvakantie gaat er een heel andere bagage mee dan voor een zonvakantie of een strandvakantie. Er zijn natuurlijk een aantal zaken die wel altijd mee gaan. Deze heb ik hieronder op een rijtje gezet:

  • Paspoort
  • Reispapieren
  • Geld/bankpassen/creditcards
  • Camera
  • Medicatie
  • Toilettas

Vooraf ingepakte toilettas

Ingepakte toilettasEen kleine tip voor de mensen onder ons die veel reizen. Pak vooraf je toilettas in. Ik liep er elke keer tegen aan dat ik de ochtend of avond voor vertrek nog spullen uit mijn toilettas nodig had. Hierdoor kon ik mijn koffer niet compleet inpakken en bleef ik elke keer denken “niet vergeten”. Door een kant en klare toilettas te maken alleen voor op vakantie hoef je alleen die toilettas maar in te pakken en je kunt er vandoor. Zorg dat je overal kleine verpakkingen van hebt in een afsluitbaar plastic zakje, dan weet je ook zeker dat je goed zit bij elke vliegtuigmaatschappij.

Pak zo licht mogelijk in

Voor sommige vakanties is het handig om zo licht mogelijk in te pakken. Als ik dit doe dan leg ik eerst alle spullen die ik graag mee wil nemen op mijn bed uitgestald. Daarna ga ik per item beslissen of het echt mee moet of dat het ook thuis kan blijven. Ik heb bijvoorbeeld best wat camera apparatuur, maar meestal kan ik niet alles meenemen. Dan bekijk ik per bestemming welke zaken er het meeste van pas komen, en of ik het écht ga gebruiken. Door deze methode te gebruiken is het vrij makkelijk om onder het gewicht voor je koffer te blijven heb ik gemerkt.

Zijn er nog zaken die jij altijd meeneemt op vakantie? Of heb je nog bepaalde tips? laat ze achter in de reacties hieronder!

Plaats een reactie