In welke landen kan je met Bitcoin betalen tijdens je vakantie?

Bitcoin is natuurlijk vaak in het nieuws geweest de afgelopen jaren door de manier waarop er mee gehandeld wordt en de flinke prijsstijgingen en dalingen. Maar het oorspronkelijke doel van de Bitcoin was om een wettig betaalmiddel te worden dat ook daadwerkelijk gebruikt kon worden om betalingen uit te voeren. Met dit in het achterhoofd kregen wij de vraag: in welke landen kan je eigenlijk met Bitcoin betalen?

Bitcoin alleen geaccepteerd in El Salvador

Het antwoord op bovenstaande vraag is in principe vrij simpel. Alleen El Salvador is een vakantieland waar Bitcoin geaccepteerd wordt als wettig betaalmiddel. In 2021 besloot het land de bitcoin als wettig betaalmiddel aan te nemen. Je kunt er bij veel verschillende winkels en gelegenheden betalen met Bitcoin. Of dit echter een slimme zet was is de vraag, inmiddels is het land al meer dan 65 miljoen dollar kwijt door het waardeverlies van de Bitcoin. Veel betalingen in El Salvador vinden nog gewoon contant plaats, en er wordt met de Dollar betaald. Staar je dus bij je reis naar El Salvador niet blind op betalen met Bitcoin, maar zorg ervoor dat je ook voldoende contant geld op zak hebt.

Online vakantiezaken betalen met Bitcoin

Uiteraard is het vaak wel mogelijk om online te betalen met Bitcoin. Zo kan je vanuit huis wel al verschillende zaken voor je vakantie met Bitcoin betalen. Denk hierbij bijvoorbeeld aan vliegtickets, je huurauto, of zelfs sommige hotelovernachtingen. Let wel op dat je de juiste wisselkoers krijgt als je online betaalt met Bitcoin. Twijfel je? Dan kan het soms slimmer zijn om met een creditcard te betalen omdat je dan verzekerd bent voor bepaalde aankopen.

Helaas is het betalen met Bitcoin niet zo hard uitgerold als vooraf werd gedacht. Als je op vakantie gaat naar het buitenland is het dus alsnog altijd verstandig om je geld op een goede manier om te wisselen voor de geldende valuta in het land van bestemming. Je kunt uiteraard wel (bijna) overal pinnen of met een creditcard betalen, maar Bitcoin blijft voorlopig nog een betaalmiddel dat voornamelijk online inzetbaar is. Wellicht gaan we in de toekomst nog meemaken dat je op vakantie alles met Bitcoin of de digitale Euro kunt betalen, maar voorlopig is de combinatie pinnen, contant en creditcard de beste optie.

Plaats een reactie