Pak je handbagage slim in met deze 8 tips

Ga je binnenkort een stedentrip maken, of op een zakelijke reis en kan je alleen handbagage meenemen, dat kan nog best een uitdaging zijn. Reizen met alleen handbagage heeft uiteraard ook een aantal voordelen, je bent namelijk minder tijd kwijt aan in- en uitchecken, je hoeft niet lang te wachten bij de bagageband en je hoeft niks extra’s te betalen voor je bagage. Maar omdat je maar een beperkte ruimte hebt voor al je spullen is het belangrijk om slim je handbagage in te pakken. Hoe? Dat lees je hieronder.

Maak een paklijst

Voordat je gaat inpakken is het verstandig om een paklijst te maken, bekijk ook even de weersverwachting. Maak een lijst met echt alleen de noodzakelijke dingen en pak kleding in die je bijvoorbeeld op verschillende manieren kunt dragen en combineren.

Kies de juiste koffer of tas

Voor handbagage zijn wel een aantal regels wat betreft gewicht en afmeting, deze regels kunnen per vliegmaatschappij verschillend zijn. Het is daarom verstandig om hier naar te informeren, zo kom je niet voor onaangename verrassingen te staan.

Pak lichtgewicht kleding in

Kies voor lichtgewicht kleding, dus pak vooral dunne kleding in en ga voor laagjes. Wil je een jas meenemen, neem bijvoorbeeld een goede regenjas mee. Bijvoorbeeld van het merk Rains. Deze jassen zijn lichtgewicht maar wel bestand tegen water en wind en nemen weinig ruimte in beslag.

Rol je kleding op

Rol je kleding op in plaats van deze te vouwen. Dit bespaart niet alleen ruimte in je koffer, maar voorkomt ook kreukels.

Beperk het aantal schoenen

Schoenen nemen natuurlijk ook veel ruimte in beslag. Wil je toch twee paar schoenen meenemen, draag het grootste paar tijdens de vlucht.

Draag meerdere laagjes kleding tijdens de vlucht

Wil je toch graag wat meer kleding meenemen, draag dan meerdere laagjes over elkaar tijdens de vlucht. Zo kun je toch wat meer kleding meenemen en meestal is het toch best koud tijdens de vlucht, win-win!

Gebruik reisverpakkingen voor je verzorgingsproducten

Ook zijn er regels wat betreft vloeistoffen in je handbagage. Zo mag je in totaal aan 1 liter meenemen aan vloeistoffen en gels in verpakkingen van elk 100 milliliter. Zorg dat de vloeistoffen en gels in een doorzichtig en hersluitbaar plastic zakje zitten en het zakje mag maximaal 1 liter zijn. Veel drogisterijen hebben speciale flesjes en potjes waar jij je favoriete verzorgingsproducten in kan doen, deze zijn ideaal voor in je handbagage.

Houdt belangrijke documenten bij de hand

Het is ook handig om belangrijke documenten, zoals je boardingpass en paspoort, bij de hand te hebben. Tijdens de controles kun je deze dan makkelijke tevoorschijn halen zonder dat je je hele handbagage overhoop hoeft te halen.

Plaats een reactie