Je volgende backpack vakantie: 6 do’s en don’ts

Op dit moment is een backpack vakantie misschien niet mogelijk door corona, maar dat betekent natuurlijk niet dat je niet alvast kunt beginnen met het plannen van je volgende reis. Sterker nog: door het gure weer van de winter en de vele negatieve nieuwsberichten is het juist slim om je te focussen op iets positiefs!

Daarom vind je hieronder een aantal handige tips en tricks voor je volgende backpack vakantie. Op die manier heb je in ieder geval iets om naar uit te kijken en om over na te denken.

3 do’s voor je backpack vakantie

  1. Pas je backpack aan op je reis. Als je echt naar “the middle of nowhere” gaat voor langere tijd en je jezelf daar moet zien te redden, dan is een grote backpack meenemen slim. Maak je veel korte trips binnen één of meer landen, dan kun je beter één van de beste backpacks met een kleiner formaat meenemen.
  2. Hou contact met het thuisfront. Laat je familie en/of vrienden regelmatig weten waar je bent, zodat ze niet alleen iets meekrijgen van je avonturen maar ze je ook beter kunnen helpen als je in de problemen komt.
  3. Een backpack vakantie gaat om je uitleven, de wereld ontdekken en nieuwe dingen zien, doen, eten en drinken. Plan daarom niet elk uur van elke dag, maar vind een aantal opties in elke regio. Zoek hierbij bewust naar dingen buiten én binnen, actief én chill. Op die manier heb je namelijk nog steeds mogelijkheden als het weer drie keer niks is of als je echt even je rust moet pakken.

3 don’ts voor je backpack vakantie

  1. Vergeet de basics niet. Je moet best veel regelen en weten voordat je met een gerust hart kunt backpacken, waardoor het gek genoeg vaak voorkomt dat je de meest simpele dingen vergeet. Je tandenborstel, een kam, zonnebril, ondergoed, etc. Onthou: al heb je de beste boxershorts ter wereld, je hebt er niks aan als ze thuis achterblijven!
  2. Ga er niet vanuit dat er overal internet (met een goede verbinding) is. Het is slim om een offline back-up te hebben van essentiële zaken: een woordenboek, noodnummers (thuis, bank, ambassade), landkaart, etc.
  3. Vergeet nooit de locals. Ten eerste, je bent te gast bij hun dus wees beleefd en ruim je troep op. Ten tweede, niks is zo leuk als een land ervaren met de locals. Zij kennen nou eenmaal plekken, verhalen en gerechten die je nergens anders tegenkomt. Het zal je verbazen hoe graag ze hun cultuur willen delen met je.

Hopelijk heb je zo wat goede ideeën voor je volgende backpack vakantie. Laten we hopen dat deze pandemie snel voorbij is zodat we weer lekker kunnen backpacken!

Plaats een reactie