Jouw Spaanse rondreis plannen: Van autoverhuur in Spanje tot de perfecte paella

Spanje. Het land van stierengevechten, warme zomers, flamenco en de perfecte paella. Een prachtig land dat veel te bieden heeft aan bezoekers en ideaal is voor een rondreis per auto. Maar hoe plan je nu een autotrip door Spanje en zorg je dat alles vlotjes verloopt? En welke steden mag je zeker niet overslaan?

Plan je autoreis

Een autotrip geeft je de vrijheid om te gaan en staan waar je maar wilt op vakantie. Waar vorige generaties de eigen auto pakten en meerdere dagen in de auto zaten om hun Spaanse bestemming te bereiken, is het tegenwoordig net zo gemakkelijk om naar Spanje te vliegen en ter plekke een auto te huren. Er zijn tal van autoverhuurbedrijven in Spanje en voor een onbezorgde vakantie is het van belang de juiste keuze te maken. Het liefst nog voor de beste prijs. Websites zoals https://www.goedkoperautohuur.nl/spanje/ helpen je daarbij op weg. Houd bij je autokeuze rekening met de verschillen in klimaat en terrein. Ga je naar het bergrijke noorden in de winter, dan zijn goede winterbanden een vereiste. Ga je naar Andalusië in hartje zomer, dan wil je toch graag een goede airco in de auto hebben.

Het voordeel van autoverhuur is dat zaken zoals verzekeringen, belastingen en pechhulp vaak bij de prijs zijn inbegrepen.

Let wel goed op wat is inbegrepen (https://www.consumentenbond.nl/autoverzekering/).
Ben je langere tijd op een bestemming dan kun je er ook voor kiezen tijdelijk zonder auto je vakantie te vieren, om daarna weer een auto te huren om je volgende Spaanse bestemming te bereiken.

Die flexibiliteit is voor vele vakantiegangers het aantrekkelijke aan rondreizen per auto. Een vast plan hoef je ook zeker niet te hebben, maar bedenk van tevoren in ieder geval welke plaatsen je graag wilt bezoeken. Kijk ook of het hoogseizoen is of dat er lokaal speciale evenementen zijn. Zo is Valencia geweldig om te bezoeken tijdens Las Fallas, een traditioneel feest in maart dat door UNESCO als immaterieel cultureel erfgoed is bestempeld. Toch vereist het iets meer planning om een slaapplek te bemachtigen, aangezien alles vaak al maanden van tevoren is volgeboekt.

Ook de route is van belang als je aan een budget gebonden bent. Als vakantieganger houd je misschien liever van de toeristische kleinere wegen, maar doe je dat niet bedenk dan dat de autopistas, de grotere wegen en tunnels, tol rekenen.

De Spaanse oostkust

Spanje heeft zoveel leuke steden en gebieden, dat je toch een selectie zal moeten maken. Zo kan je bijvoorbeeld de Spaanse oostkust afgaan. Vlieg op Barcelona en ontdek de bruisende Catalaanse stad vol met Gaudí architectuur. Je slentert over de Ramblas met de vele marktstalletjes en artiesten en geniet van het strandleven. Daarna rijd je met de auto langs de prachtige kust naar Tarragona, waar je overblijfselen vindt van de Romeinen. Daal je via de provincie Castellon verder af naar het zuiden dan kom je in Valencia terecht. De stad staat niet alleen bekend om Las Fallas. De Ciudad de Las Ciencias is een architectonisch hoogstandje. Je kunt ook je auto voor een fiets inruilen en door de drooggelegde rivier fietsen. En om het Spaanse gevoel af te maken kun je een Valenciaanse paella eten bij La Pepica, vlak bij de haven aan het strand, waar de Spaanse Koning en schrijver Ernest Hemingway ook hebben gegeten.

Of je nu één van deze steden bezoekt of een andere Spaanse parel, een autotrip is een geweldige manier om het land te ontdekken en te ervaren. Dus geniet van het Spaanse klimaat, het landschap en de cultuur. Alvast: buen viaje!

Plaats een reactie