Kamperen nabij Rome

Wil je graag kamperen in de buurt van Rome? Geen probleem! In de weide omgeving van Rome zijn voldoende campings en kampeermogelijkheden te vinden. Deze campings zijn ideaal gelegen om een dagje naar de stad te gaan. Wij zetten tips en mogelijkheden voor een kampeervakantie nabij de Italiaanse hoofdstad op een rijtje.

Drukte?

Wil je de drukte van de grote stad Rome vermijden? Boek jouw campingvakantie dan buiten het absolute hoogseizoen. De maanden april, mei en juni zijn nog relatief rustige maanden in het voorseizoen. In het naseizoen kan je het beste in september of oktober boeken om de grootste drukte te omzeilen. Door het Middellandse Zee klimaat zijn deze maanden ideaal voor een stedentrip.

In het hoogseizoen kan het door de hoge temperaturen en smog behoorlijk vervelend worden in de stad, zeker voor mensen met ademhalingsproblemen. Mocht je toch in het hoogseizoen verblijven op de camping nabij Rome raden wij je aan met een pendelbusje (vaak vanuit de camping) of het openbaar vervoer naar Rome te reizen. Je hebt in Rome veel gebieden waar je niet met de auto mag of kan komen.

Omgeving Rome

Waarschijnlijk zal je niet iedere dag naar het prachtige Rome gaan. Er is in de omgeving ontzettend veel te zien en te beleven. Zo zijn er nog meer oude steden, water- en pretparken. De twee waterparken Hydromania en Aquafelix liggen in de buurt van Rome en hier kan je je de hele dag vermaken. Er zijn glijbanen, golfslagbaden en er is van alles te doen voor de kinderen. Hydromania ligt aan de buitenrand van Rome richting Ostia en Aquafelix ligt iets verder van Rome, namelijk 1 uur en 15 minuten rijden. Mocht je met de auto in Italië zijn, sla dit waterpark dan niet over.

Andere prachtige steden rondom Rome zijn Florence en Napels. In deze twee steden kan je ook zeker een hele dag vermaken. Vanuit Rome kun je een ééndaagse excursie boeken om de hoogtepunten van Florence te zien. De Engelstalige gids zal deze dag alles over de Duomo, Ponte Vecchio en piazza della Repubblica vertellen.

In Napels kan je het theater, San Carlo, bezoeken. Maar je kan ook een van de vele markten bezoeken. Voor de vis-, groente- en fruitmarkt ga je op alle doordeweekse dagen naar de Mercato Antignano in Vomero. In Napels kan je het echte Italiaanse leven proeven. Er zijn talloze restaurants en barretjes waar je heerlijk kunt dineren.

Pretpark in de buurt van Rome

Voor een pretpark bij Rome kan je een dagje naar Rainbow magicland. Dit is een magisch pretpark in het plaatsje Valmontone voor de hele familie op ongeveer 54 kilometer afstand van Rome. Dit vrij nieuwe pretpark opende zijn deuren voor het eerst op 26 mei 2011. Het park is opgebouwd rondom een groot meer. In Rainbow Magicland zijn 38 verschillende attracties variërend van attracties voor de thrillseekers tot attracties voor de allerkleinste te vinden. Zeker een bezoekje waard als je in de buurt van Rome kampeert.

Plaats een reactie