De 5 mooiste plekken in Griekenland om op vakantie naartoe te gaan

Ieder jaar gaan er een hoop mensen op vakantie naar Griekenland. Het land is erg veelzijdig, zowel jongeren als gezinnen maar ook ouderen kunnen hier terecht voor een fantastische vakantie. Het eiland kenmerkt zich door de vele prachtige eilanden. Ben je nog op zoek naar een leuke vakantiebestemming voor volgende zomer of een plek voor je vakantiehuis in griekenland? We bespreken hier de 5 mooiste plekken en eilanden om te bezoeken tijdens je volgende vakantie!

Kefalonia

Een nog redelijk onbekende plek in Griekenland is Kefalonia. Wanneer je foto’s ziet van dit eiland is het net een schilderij. Doordat het nog niet zo toeristisch is, is dit de perfecte plek voor een rustige vakantie met veel lokale mensen. Op het eiland vind je een hoop kleurrijke dorpjes. Het eiland is erg groen en heeft prachtig en helder water.

Mykonos

Het eiland Mykonos is de laatste jaren ontzettend populair geworden. Je kunt hier vooral terecht voor het nachtleven en luxe beachclubs. Een hoop bekende mensen gaan hier in de zomer naar toe om te ontspannen. Dit is dan ook de reden dat alles behoorlijk duur is op het eiland, het wordt ook wel vergeleken met Ibiza.

Kreta

Kreta is een van de grotere eilanden in Griekenland. De meeste mensen denken bij het horen van Kreta gelijk aan Chersonissos en dronken jongeren. Als jongeren is dit inderdaad de perfecte plek voor een leuke vakantie. Maar op het eiland zijn nog genoeg andere mooie plekken waar je ook voor een rustige vakantie met je gezin heen kunt gaan.

Lefkas

Ook lefkas is een prachtig eiland. Het staat vooral bekend als een eiland met mooie stranden. Volgens velen zelfs de mooiste ter de wereld. Een groot voordeel is dat er een vliegveld om de hoek is. Het eiland is via een brug verbonden met het vaste land. Je zou dus ook van het eiland af kunnen. Veel mensen doen dit ook en verkennen het gebied met een scooter.

Paros

De laatste jaren is Paros steeds populairder geworden. Net als bij Mykonos komen er steeds meer mensen naar het eiland. Gelukkig is hier niet overvol en toeristisch geworden. Je kunt hier dus prima terecht voor een rustige vakantie. Het eiland kenmerkt zich door de mooie stranden en de vele gezellige barretjes en terrasjes.

Plaats een reactie