Naar Egypte op vakantie: Let op, je hebt een visum nodig!

Egypte is een land met een rijke historie, de piramides, de eeuwenoude beschaving die technologisch zeer vooruitstrevend was en de farao’s en het geloof in de diverse goden. Onder Europeanen en Amerikanen is Egypte een zeer gewilde vakantiebestemming. Ben je van plan om zelf ook naar Egypte op vakantie te gaan? Houdt er dan rekening mee dat je voor Egypte ook een visum nodig hebt. Het land ligt namelijk bovenin Afrika. Ook al lijkt het misschien dichtbij, het ligt buiten de grenzen van de EU.

Digitaal visum aanvragen voor Egypte

Gelukkig kun je het visum voor Egypte tegenwoordig makkelijk online aanvragen. Egypte heeft sinds 2017 namelijk ook de mogelijkheid om met een e-visum het land in te komen. Er zijn een aantal uitzonderingen wanneer je geen gebruik kunt maken van het e-visum voor Egypte. Ga je langer dan 30 dagen of heb je een ander doen dan zaken of toerisme, dan moet je altijd een fysiek visum aanvragen bij de ambassade.

Voorwaarden voor het aanvragen van een e-visum

Zoals alle landen die gebruik maken van visums kent ook Egypte een aantal voorwaarden. We hebben ze hieronder voor je op een rijtje gezet zodat je goed voorbereid kunt beginnen met het aanvragen van je visum voor Egypte.

  • Je paspoort dient minimaal 8 maanden na aankomst in Egypte nog geldig te zijn.
  • Ga je familie of vrienden bezoeken? Vraag hen dan een uitnodiging te sturen en neem deze mee.
  • Bovenstaand geld ook voor zaken, vraag het bedrijf u een uitnodiging te sturen en neem deze mee.
  • Zorg dat je hotelreservering en visum uitgeprint zijn en neem deze ook mee.
  • Zorg dat je nooit eerder aankomt of langer blijft dan de periode van het visum.
  • Kinderen of minderjarigen hebben een eigen paspoort nodig en mogen dus niet in het paspoort van de ouders bijgeschreven staan.

Kosten voor een visum

Sphinx in EgypteVoldoet je reisgezelschap aan alle bovenstaande voorwaarden dan kan je het visum aanvragen. De kosten hiervoor zijn € 34,95 voor een Single Entry visum. Voor het Multiple Entry visum betaal je 35 euro extra. Eigenlijk is het Multiple Entry visum dus pas echt interessant bij meer dan 2 bezoeken in 90 dagen. Natuurlijk hoef je bij 2 bezoeken met dit visum niet twee keer het aanvraagproces te doorlopen.

Verschillende soorten visums

Egypte kent verschillende soorten visums. Natuurlijk is er het fysiek visum, maar er zijn voor Egypte twee soorten e-visums. Het Single Entry visum, en het Multiple Entry visum. De namen verraden het natuurlijk al, maar met het Single Entry visum mag u Egypte slecht één keer bezoeken. Met het Multiple Entry visum mag u tijdens de geldigheid van het visum meerdere keren het land in. Een visum voor Egypte is maar 3 maanden geldig en je mag maximaal 30 dagen aaneengesloten in het land verblijven.

1 gedachte over “Naar Egypte op vakantie: Let op, je hebt een visum nodig!”

Plaats een reactie