Wat Nederlanders het meeste missen op reis

Als ik niet in Nederlands gebied woonde, en alleen door middel van Skype en kleine postpakketjes een band kon onderhouden met de Hollandse zaken, was het duidelijk wat ik het meeste zou miste. De Albert Heijn, de HEMA en de typische Hollandse kneuterigheid die ik in het buitenland niet zou kunnen vinden zouden mijn persoonlijke top drie zijn. De BVN, de Nederlandse televisiezender voor Nederlanders in het buitenland, vroeg de afgelopen weken aan Nederlandstaligen in het buitenland wat zij het meeste misten in het buitenland. De tienduizenden reacties van de expats en reizigers leverden een bijzonder resultaat op: Nederlanders missen het typisch Nederlandse eten meer dan familie en vrienden. Wat ik me op zich best wel een beetje voor kan stellen door onze (relatief) vreemde eetgewoontes

Haring is belangrijker dan familie

Broodje haringDat de moderne communicatiemiddelen er voor zorgen dat de meeste Nederlanders het gevoel hebben de familie en vrienden minder te moeten missen in het buitenland wordt duidelijk aan de hand van de resultaten van het onderzoek. Op nummer één staat namelijk de ongenaakbare haring, met kroketten en kaas op de tweede en derde plaats. Familie en vrienden staan pas op de vijfde plaats in deze ranglijst. Doordat de wereld in principe steeds kleiner is geworden is het makkelijker geworden om contact te houden. Hierdoor is het gemis van familie en vrienden een stuk minder dan jaren geleden. Een broodje haring op je scherm is daarentegen toch net wat anders dan er echt een flinke hap uit te kunnen nemen.

Wat mis jij het meeste in het buitenland?

De Misverkiezing van de BVN verraste ook een aantal Nederlanders in het buitenland met typisch Nederlandse pakketjes – met kaas tot aan HEMA-handdoeken. Maar wat mis je zelf het meeste als je voor langere tijd niet in Nederland bent? Eten, Nederlandse ketens, de atmosfeer, regen of toch de familie en vrienden? Ook wij zijn benieuwd naar jullie mening. Dus laat jullie meningen achter in de reacties hieronder.

 

Plaats een reactie