Op reis met het vliegtuig? Tips voor een goede voorbereiding en prettige reis

Of je nu vaak met het vliegtuig gaat of vrijwel nooit, het is altijd fijn om je vliegreis goed voor te bereiden. Op die manier kom je zo comfortabel en uitgerust mogelijk aan op de plek van bestemming! Waar je allemaal op kunt letten? Dit zijn handige tips.

Vervoer van en naar de luchthaven

Er zijn verschillende manieren om van en naar de luchthaven te komen. Met name op de heenweg is dit van belang: je wilt er op tijd zijn. Vertrek daarom tijdig: niet zo laat mogelijk, maar liever extra vroeg. Je kunt met het ov reizen, maar als er een trein uitvalt, heb je een groot probleem. De auto pakken is een optie, maar de parkeerkosten zijn vaak hoog. Een ideale oplossing? Ga met de taxi naar het vliegveld toe. Dit kan vanuit alle locaties van het land, bijvoorbeeld met een taxi Zwolle. De taxi is betrouwbaar en vertrekt wanneer het jou uitkomt.

Tijdig alles regelen

Het is prettig om zo vroeg mogelijk alles te regelen voor de vliegreis. Als je vroeg boekt, ben je bijvoorbeeld gewoon zeker van een plekje in een vliegtuig, op de dag waarop je wilt vertrekken. Hoe langer je wacht, hoe meer vluchten al vol zitten – met name in het hoogseizoen. Bij vroeg boeken kan je ook lagere prijzen verwachten, prijzen stijgen meestal als de vertrekdatum dichterbij komt.

Regel ook op tijd het vervoer naar de luchthaven toe, via taxi-zwolle.nl. Bij veel vluchten kun je online inchecken: doe dit ook alvast voor vertrek, zodat je dit niet meer op de luchthaven hoeft te regelen. Dat scheelt toch weer tijd en moeite. Ook hoef je zo minder te stressen.

Comfortabele kleding

Sta even stil bij het feit dat je tijdens het reizen er echt niet op je paasbest uit te zien. Trek liever iets comfortabels aan. Als je goed om je heen kijkt, zie je dat velen dit doen: mensen stappen in het vliegtuig met trainingspakken aan, of andere loungekleding. Doe daar ook lekker aan mee. Draag in ieder geval geen strakke of knellende kleding, want zo duurt die vliegreis wel heel lang. Houd er ook rekening mee dat je het koud kunt krijgen tijdens de vlucht, vanwege het lange stilzitten. Een trui of vest is dus zeker welkom. Of werk met laagjes, zodat je op de plek van bestemming ook snel weer je warme kleding uit kunt doen: zeker bij warme bestemmingen is dat handig. Tevens lekker: een nekkussen, om je hoofd te laten rusten en verkrampte nekspieren te voorkomen.

Blijf bewegen

Met name bij een lange vlucht is deze tip van belang: blijf in beweging. Het is niet zo goed voor je lichaam om urenlang stil te zitten. Sta dus gewoon een keer op, of een paar keer. Tijdens het grootste deel van de vliegreis mag je gewoon door het vliegtuig lopen. Natuurlijk kun je hier geen kilometers afleggen, maar kort de benen strekken is goed te doen. Loop heen en weer, of ga even naar het toilet. Zo voorkom je dat je lichaam stijf wordt.

Iets te doen

Hoe zorg je er nu voor dat de vlucht zo snel mogelijk gaat? De beste tip: probeer te slapen. Maar dat lukt lang niet altijd. Vermaak helpt ook. Bij luxe vluchtmaatschappijen heb je vaak een eigen tv-schermpje, waar je bijvoorbeeld een film of serie op kunt kijken. Heb je thuis nog zo’n ouderwets koptelefoontje met een draadje? Neem die mee, die heb je daarvoor namelijk nodig en worden niet altijd gratis uitgedeeld.

Ook altijd goed: neem een boek mee, om wat te lezen. Luister naar muziek of een podcast. Dit kan gewoon in het vliegtuig, als je het van tevoren downloadt. Reis je samen? Knoop een goed gesprek aan tijdens de vlucht, want ook dit laat de tijd sneller gaan.

Eten en drinken

Tot slot: zorg dat je wat te eten en drinken bij je hebt, of koop dit in het vliegtuig. Je krijgt namelijk vast en zeker trek en dorst – al is het maar door de verveling. Dan is het wel zo fijn als je iets hebt om te nuttigen.

Van het vertrek bij eigen voordeur tot de aankomst op de plek van bestemming: je kunt een vliegreis goed voorbereiden. Zo kom je prettig op je bestemming, wat de voorbereiding al snel de moeite waard maakt.

Plaats een reactie