Reisinspiratie opdoen vanuit je luie stoel

Eindelijk! Langzaam maar zeker gaan vakantielanden binnen én buiten Europa weer van het slot. Je kunt weer gerust een vakantie boeken naar de zogenoemde ‘groene reisgebieden’. Omdat de vakantiebeurs en andere reis congressen dit jaar niet door konden gaan, heb je de voorpret wellicht gemist. En dat terwijl de behoefte om op vakantie te gaan juist extra groot is. Hierbij een aantal tips om last minute reisinspiratie op te doen vanuit je luie stoel!

1. Online inspiratie opdoen

Een evenement zoals de vakantiebeurs is voor veel reisliefhebbers dé plek om inspiratie op te doen voor een volgende reis. Omdat veel standhouders helaas de mogelijkheid hebben gemist om aandacht te trekken met een beurswand, is veel voorpret verplaatst naar online events. Naast online beurzen en congressen kan je ook veel informatie opdoen via blogs of websites van reisorganisaties. Andere opties zijn om reis accounts te volgen op social media of weg te dromen van mooie bestemmingen op Pinterest.

2. Bucket list maken

Ben je online mooie bestemmingen tegengekomen? Maak dan eens een bucket list van bestemmingen waar je graag naartoe zou willen gaan. Door op te schrijven wat je wensen zijn, kom je er vaak sneller achter wat je echt graag wil op vakantiegebied. Denk niet alleen aan bestemmingen, maar bijvoorbeeld ook aan toeristische trekpleisters of activiteiten. Bijvoorbeeld snorkelen, bungeejumpen of wandelen. Zoek daar vervolgens mooie bestemmingen bij. Na het maken van jouw eigen bucketlist, kun je veel gerichter op zoek naar jouw volgende vakantie.

3. Brochures en folders aanvragen

Vind jij het juist prettig om fysiek informatie en inspiratie te vergaren? Reisorganisaties laten vaak brochures en folders drukken met informatie over de vakanties die ze aanbieden. Deze folders vraag je gemakkelijk aan op de website van diverse reisorganisaties. Google maar eens op ‘folder reisbureau’. Een andere optie is om een afspraak te maken bij een lokale reisaanbieder en samen te bekijken wat de mogelijkheden zijn!

4. Probeer exotische gerechten uit

Houd je van koken? Verdiep je dan eens in de exotische gerechten van het vakantieland dat jij graag zou willen bezoeken. Zo ontdek je alvast wat ze daar lekker vinden en kun je een klein voorproefje nemen van jouw toekomstig te ontdekken vakantieland!

Vanuit je luie stoel valt dus ontzettend veel te ontdekken! Heb jij al een vakantie geboekt nu het weer kan?

Plaats een reactie