Reizen in coronatijd: hier moet je op letten

We hebben al voor een lange tijd te maken met coronamaatregelen. En zoals je waarschijnlijk wel weet heeft dit ook de reisbranche enorm hard geraakt. Dit heeft alles te maken met het feit dat het niet altijd even veilig is om naar een vakantieland te reizen of door de maatregelen die daar gelden. Een vakantie moet tenslotte wel als vakantie voelen. Nu het de goede kant op gaat met de beperkingen rondom het coronavirus, kunnen we weer dromen van de meest te gekke vakanties. Toch vraagt reizen in coronatijd nog wel wat extra voorbereiding. Waar je allemaal op moet letten? Wij geven je wat tips!

Check je verzekeringen

Wat een belangrijke rol speelt in deze tijd, zijn de verzekeringen die je hebt. Voor een vakantie is bijvoorbeeld een reis- en annuleringsverzekering van groot belang. Wat goed is om te doen voordat je een vakantie gaat boeken in coronatijd, is om je verzekeringen te checken. Hoe zit het met jouw dekkingen in deze bizarre tijd? Kijk wat wel vergoed wordt en wat niet, zodat je hiervan goed op de hoogte bent. Zeker in coronatijd kan dit handig zijn om te weten, want het is nog maar de vraag hoe jouw verzekering op deze situaties reageert. Check dit dus voordat je een vakantie boekt, want zo kom je niet zomaar voor onverwachte verrassingen te staan.

Wat je nodig hebt om het land binnen te komen

In coronatijd is reizen een stuk anders dan we gewend zijn. Het is dan ook niet gek als jouw vakantieland bepaalde eisen stelt om het land binnen te kunnen komen. Waar veel gebruik van wordt gemaakt, is het coronabewijs. Hiermee kun je aantonen dat je een negatieve test hebt of gevaccineerd of hersteld bent. De eisen voor aankomst kunnen per land verschillen, waardoor het verstandig is om dit van tevoren goed te checken. Heb je een negatieve testuitslag nodig voor jouw reis? Boek dan een pcr test.

De maatregelen binnen jouw vakantieland

Waar je ook op moet letten als je gaat reizen in coronatijd, zijn de maatregelen die gelden in jouw vakantieland. Het is namelijk goed mogelijk dat er bij de vakantiebestemming die je op het oog hebt een stuk andere regels gelden dan je gewend bent in ons eigen land. En daarom is het goed om hiervan op de hoogte te zijn, zodat je jezelf kunt aanpassen tijdens jouw vakantie. Welke maatregelen gelden binnen jouw vakantieland, is vaak te lezen op het internet. Zorg er daarom voor dat je dit voor vertrek nog even checkt, zodat je goed weet wat je te wachten staat. Deze maatregelen kunnen betrekking hebben op bijvoorbeeld de openingstijden, het maximumaantal bezoekers in een openbare gelegenheid of mondkapjes.

Nu het de goede kant opgaat met de maatregelen rondom het coronavirus, zijn dit vooralsnog de drie belangrijkste dingen om rekening mee te houden als je op vakantie gaat. Door jezelf hier goed over in te lezen en een goede voorbereiding te treffen, kun jij straks zorgeloos van je vakantie genieten!

Plaats een reactie