De leukste bezienswaardigheden van Malaga: dit zijn ze!

Ben jij op zoek naar de ideale bestemming voor een mooie stedentrip? Dan kan Malaga zeker op jouw lijstje! Hier ben je aan het juiste adres voor een weekend weg om de stad te verkennen, maar ook voor een langere tijd is deze locatie zeer geschikt. Want wist je dat je ook voor een strandvakantie in Malaga op de juiste plek bent? Kortom: in Malaga is een hoop te beleven. Benieuwd naar de leukste bezienswaardigheden? Wij zetten er hieronder een aantal voor je op een rij, dus lees snel verder!

De Alcazaba van Malaga

Een vlucht Amsterdam-Malaga van plan te boeken? Dan ben je natuurlijk ook vast benieuwd wat er allemaal te doen is in deze mooie stad. Een van de meest toeristische attracties van de mooie stad Malaga is de Alcazaba. Dit is een Moors fort dat in de 11e eeuw gebruikt werd om de stad te beschermen. Dit fort is zeer goed bewaard gebleven en keurig onderhouden, waardoor het nu een echte hotspot is van Malaga. Als je een bezoek brengt aan deze mooie bezienswaardigheid, krijg je de kans om de binnenplaatsen, terrassen, tuinen en fonteinen te ontdekken. En dat niet alleen, want je kunt bij de Alcazaba ook een adembenemend uitzicht krijgen over het historische centrum van de stad.

Kathedraal van Malaga

Een bezienswaardigheid die je ook absoluut op je to-do lijstje kunt zetten als je een stedentrip naar Malaga op de planning hebt, is de kathedraal van Malaga. Deze bezienswaardigheid is enorm leuk om te zien. Zowel de buiten- als de binnenkant van deze kathedraal is indrukwekkend. De kathedraal is gelegen in het centrum van Malaga en deze zal je dan ook ongetwijfeld veel passeren. Je kunt hier maar liefst 200 treden beklimmen om de toren van 87 meter hoog te bereiken. Als je hier helemaal boven bent aangekomen, geniet je van 360° uitzicht over de hele stad. En dit is een uitzicht dat je niet snel meer zult vergeten!

Calle Marqués de Larios

Deze kan ook niet in dit rijtje ontbreken: de Calle Marqués de Larios. Dit is namelijk de populairste winkelstraat van Malaga. En goed winkelen kun je hier dan ook zeker, want er zijn veel leuke winkels te vinden. Als je een echte winkelliefhebber bent, kun je deze plek dan ook eigenlijk niet overslaan tijdens jouw bezoek aan deze mooie Spaanse stad.

Museo Picasso

Wist je dat Malaga de geboortestad is van de wereldberoemde Pablo Picasso? Het is dan ook niet gek dat zijn prachtige werken in deze stad te bewonderen zijn. Als je fan bent van kunst, is het Museo Picasso dan ook zeker een bezoekje waard. De collectie die hier te vinden is, is indrukwekkend. Je krijgt hier de kans om veel van zijn bijzondere kunstwerken te bewonderen.

Uiteraard heeft Malaga nog veel meer leuke bezienswaardigheden te bieden, dit zijn slechts wat leuke voorbeelden die je in gedachten kunt houden. Deze bovenstaande bezienswaardigheden kun je dan ook zeker op de planning zetten als je naar Malaga gaat. Hoe dan ook zal je hier vast een onvergetelijke tijd tegemoet gaan!

Plaats een reactie