Vakantie in coronatijd: waar kun je heen?

Tijdens de coronacrisis op vakantie? Het is mogelijk! Hoewel de onzekerheid van mogelijk geannuleerde vluchten nog even blijft, wordt het toekomstperspectief iedere week weer positiever. Maar waar kan ik heen op vakantie in coronatijd? We hebben een aantal mogelijk bestemmingen voor je verzameld!

1. Duitsland

Lekker dicht bij huis, en toch het gevoel om even helemaal op vakantie te zijn. Onze oosterburen hebben 15 juni als streefdatum vanaf wanneer vakantie in Duitsland weer helemaal mogelijk zou zijn; en met een beetje geluk zelfs al eerder! Veel deelstaten, restaurants en hotels hebben de deuren inmiddels alweer geopend en staan klaar om toeristen, met de nodige aanpassingen natuurlijk, weer te verwelkomen. Er zijn maar genoeg leuke stadjes in Duitsland om te bezoeken, en met de prachtige omgeving en geweldige cultuur is er iedere dag wel weer iets nieuws te ontdekken. Dus, wil je niet te ver reizen, maar toch even helemaal dat vakantiegevoel te pakken krijgen? Dan is Duitsland de bestemming voor je!

2. Oostenrijk

Naast Duitsland is ook Oostenrijk hard op weg met het heropenen van de grenzen. Zo zijn de terrassen al even geopend, en mogen ook de hotels en campings vanaf 29 mei weer aan de slag. Ook in Oostenrijk worden de grenzen met Frankrijk, Duitsland en Zwitserland vanaf 15 juni weer geopend en mag je er heerlijk vakantie gaan vieren.

Let op: De Nederlandse Overheid geeft nog steeds de algemene ‘code oranje’ voor veel vakantiebestemmingen. Kijk dus even naar de bestemming zelf om de juiste informatie te vinden.

3. Italië

Waar Italië het eerste land was dat in volledige lockdown ging is het ook het eerste land dat de grenzen weer opent. Sinds mei zijn de maatregelen flink versoepeld (restaurants, winkels, kappers en dergelijke zijn inmiddels weer open of zullen binnenkort open gaan) en vanaf 3 juni worden ook toeristen weer verwelkomd. Wil je met de auto op pad, dan zul je even moeten wachten tot de 15e juni zodat je gewoon via Duitsland en Oostenrijk naar Italië kunt rijden.

4. Kroatië & Slovenië

Nadat Duitsland en Oostenrijk de grenzen op 15 juni weer openen kun je meteen doorrijden naar Slovenië en Kroatië: een prachtige zonbestemming waar je ook deze zomer gewoon terecht kunt. Hotels, campings en andere accommodatie zijn vanaf 15 juni weer te boeken!

5. Griekenland & Portugal

Uiterlijk 1 juli gaan ook de grenzen naar het prachtige Griekenland en Portugal weer open voor toeristen; en met een beetje geluk is het zelfs half juni al zo ver.

Plaats een reactie