De mooiste bezienswaardigheden in Bolivia

Zoals gezegd is Bolivia een groot uitgestrekt land en hierdoor kan je op bepaalde plekken genieten van de mooie verschijnselen die dit land te bieden heeft. Of je nu wil genieten van de ongerepte natuur of mooie steden wil bezoeken, Bolivia biedt alles voor deze reizigers. Hierdoor zal dit land een unieke beleving zal zijn.

La Paz

La Paz is de hoofdstad van Bolivia en reizigers gaan hier maar al te graag naartoe. In de stad kan je genieten van de het heerlijke eten, mooie uitzichten of leuke markten bezoeken. Zeker als je Spaans nog niet goed, of zelfs slecht, is kan je hier jouw Spaans goed opkrikken. Als je aankomt in La Paz zal je merken dat het niet op dezelfde hoogte als Nederland ligt. De stad ligt namelijk op 4.000 meter hoogte en hierdoor kunnen mensen last hebben van hoogteziekte. Je doet er daarom slim aan om het de eerste dag rustig aan te doen en te wennen aan de hoogte in de stad.

Copacabana

Als men de naam Copacabana hoort denkt je vaak aan het wereldberoemde strand in Brazilië, maar in Bolivia is dit een plaatsje wat aan het Titicameer gelegen is. Met een bezoek aan Copacabana pak je eigenlijk twee bezienswaardigheden in één aangezien het Titicameer ook een veel bezochte plaats is in Boliva, maar hierover later meer. In het centrum vind je veel leuke straatjes waar je souvenirs voor thuis kunt kopen. Daarnaast vind je hier ook leuke hotels en hostels waar je goedkoop kunt overnachten. De stad zelf zit niet vol met veel bezienswaardigheden, maar in de omgeving van de stad maar des te meer.

Hiken naar de top van de Cerro Calvario

Als je van hiken en mooie uitzichten, dan is deze hike toch zeker een aanrader. Op de top van de Cerro Calvario kijk je uit op de stad en het Titicameer. Let er wel op dat je een redelijke conditie hiervoor moet hebben, want het is een vrij steile klim naar de top. Gelukkig is het geen lange klim, want na ongeveer een half uur zal je de top bereiken. Als je het beste uitzicht wil hebben is het aan te raden om met zonsopgang of zonsondergang de klim te gaan maken, want op die momenten komt de omgeving het beste tot zijn recht.

Het Titicameer en zijn eilanden

Zoals gezegd ligt de stad Copacabana aan het Titicameer en ligt op de grens met Peru. In het meer liggen verschillende eilanden en hier woonden oude beschavingen. Dit ga je ook terugzien als je deze eilanden gaat bezoeken. Je zult restanten van indianenstammen en de Incabeschaving terugzien wat natuurlijk enorm indrukwekkend is. Je kan op een dag verschillende eilanden bezoeken, maar wat zeker een leuke ervaring is om te overnachten op één van de eilanden.

Isla del Sol

Isla del Sol is het grootste eiland wat je in het Titicameer vindt. Volgens de legendes van de Inca’s werd op dit eiland de zonnegod Inti en dus ook hun beschaving geboren. Hierdoor heeft het de naam ‘Isla del Sol’ gekregen en had het eiland een heilige status onder de Inca’s. Als je even tot rust wil komen is dit eiland zeker geschikt. Op het eiland kan je het goudmuseum en diverse ruïnes bezoeken. Verder heb je nog een aantal leuke bezienswaardigheden als de Inca Table en de tempel van Pilcocaina.

Isla Taquile & Isla Amantani

Deze twee eilanden liggen in het noordwesten van het meer. Als je echt even helemaal terug de tijd in wil kan je een bezoek brengen aan Isla Amantani. Op dit eiland is er geen elektriciteit en warm water. Ook vind je hier geen extra voorzieningen voor toeristen en als je hier wil overnachten zal je dit moeten doen bij een gastgezin. Het is natuurlijk wel een unieke ervaring en zeker de moeite om een keer mee te maken.

Op het eiland Isla Taquile kan je kennis maken met een

Potosí

Potosí werd in 1546 gesticht en doordat er zilver rond de stad werd ontdekt groeide de stad al snel uit tot één van de rijkste steden in Noord- en Zuid-Amerika. De stad floreerde en hierdoor werden er kerken, schitterende huizen en pleinen gebouwd waardoor je nu nog steeds aan deze tijden wordt herinnerd. Tegenwoordig staat de stad er financieel een stuk minder goed voor, maar het blijft zeker een mooie plaats om te bezoeken.

Cerro Rico zilvermijn

Dit is de zilvermijn waar de stad haar rijkdommen aan te danken had. Er is nu geen zilver meer in te vinden en verder is het ook bijna helemaal uitgedroogd van waardevolle mineralen, maar dit zorgt er wel voor dat het geschikt is om een bezoek aan te brengen. Voor de excursie die je de mijn inbrengt kan je verschillende cadeaus kopen voor de mijnwerkers. Denk hierbij aan dynamiet, drankjes of sigaretten waarmee je hun dag een stuk dragelijker kunt maken.

Gelukkig is er naast bovenstaande bezienswaardigheden nog veel meer te zien tijdens jouw rondreis in Bolivia. Het land is verder in twee à drie weken goed rond te reizen zonder dat je al te veel hoeft te haasten. Zorg er wel voor dat je vooraf wel een indicatie hebt van wat je allemaal wil zien en hoelang je op bepaalde plaatsen wil blijven, zodat je niet in tijdnood komt.

Plaats een reactie