De mooiste bezienswaardigheden in Paraguay

Zoals gezegd is Paraguay niet het meest bezochte land van Zuid-Amerika wat ervoor zorgt dat je tijdens jouw reis meer op het gemak kunt doen en niet in overvolle bussen zit met toeristen. Ook de bezienswaardigheden waar je komt zullen minder druk bezocht zijn, wat ervoor zorgt dat je alles op het gemak kunt bezoeken. Maar wat zijn nu de plekken die je zeker gezien moet hebben tijdens jouw reis door Paraguay?

Asunción

Asucnión is de hoofdstad van Paraguay en het kent een aantal prachtige gebouwen en zeker voor de mensen die wel van een feestje houden is dit een ideale stad. De stad kent namelijk een bruisend nachtleven, waardoor je jezelf overdag en ’s nachts optimaal kunt vermaken. Overnachten in de stad kan je zo duur maken als dat je zelf wil. Nog steeds liggen de prijzen voor luxehotels een stuk lager dan dat wij gewend zijn. Voor zo’n €30 tot €50 kan je een kamer in een luxehotel boeken. Als je meer op je budget wil letten kan je ook in één van de vele hostels een kamer of bed huren. Hiermee bespaar je zeker veel geld. Als je eenmaal gesetteld bent kan je verder gaan kijken wat je in de stad kunt doen.

Palacio de los López bezoeken

Dit is toch wel één van de meest iconische gebouwen van de stad. Voorheen was dit een huis, maar tegenwoordig dient het als presidentieel paleis. Hier overlegt de regering dagelijks en vind je hier ook het kantoor van de president. Zeker met de avondgloed is dit gebouw een plaatje om te zien.

De Catedral de Nuestra Senora de la Asunción

Deze schitterende kathedraal moet je ook zeker bezoeken als je in Asunción bent. De kerk is gebouwd in 1845 en is zowel prachtig van de buiten- als de binnenkant. De kerk vind je midden in de stad.

Trinidad ruïnes

De Trinidad ruïnes zijn het restant van de nederzetting die ontstond toen Europese Jezuïeten in de 17e eeuw naar Paraguay trokken. Zij hielpen de lokale bevolking, de Guaraní indianen, met het verbouwen van voedsel waardoor deze nederzetting ontstond. De Trinidad ruïnes staan op de UNESCO-werelderfgoedlijst en is ook zeker één van de hoogtepunten van Paraguay. Het is wel goed om te weten dat er geen gidsen zijn die je de geschiedenis van de ruïnes gaan vertellen en je langs de verschillende punten leiden. Als je rondgeleid wil worden kan je het beste aan lokale mensen vragen of ze mee willen naar de ruïnes je hier meer over te vertellen.

Encarnacion

Dit is toch wel één van de leukste steden van het land. De stad ligt in het zuiden van Paraguay en je kunt Argentinië vanaf hier zien. Als je een doorreis maakt naar Argentinië is het verstandig om dit als laatste stop in Paraguay te zien, zodat je vanuit hier gelijk door kunt reizen. Natuurlijk kan je er ook voor kiezen om een bezoek te brengen aan Argentinië, want het enige wat de landen scheidt is de rivier Parana. Hierover loopt een 2,5 km lange brug, waardoor je de stad Posadas in Argentinië makkelijk een dagje kunt bezoeken. Daarnaast is deze stad ook een goede plaats om de Trinidad ruïnes te bezoeken. Vanuit hier kan je dit namelijk als dagtripje doen. Wat kan je allemaal nog meer doen in en rondom deze stad?

Iguazu Falls bezoeken

Als je van de wilde natuur houdt zijn de Iguazu Falls zeker een aanrader. Miljoenen liters water storten naar beneden bij deze watervallen. Er zijn hier in totaal meer dan 200 watervallen die verdeeld liggen in Argentinië, Brazilië en Paraguay (waarvan zo’n 80% in Argentinië). Het is wel een stukje rijden als je dit vanuit Encarnacion wil doen, dus het is verstandig om een overnachting in de buurt te boeken.

Jesus de Tavarangue ruïnes

Op zo’n 12 kilometer van de Trinidad ruïnes vind je de Jesus de Tavarangue ruïnes. Je kan het bezoek aan de Trinidad ruïnes dus makkelijk combineren met deze ruïnes. De Jesus de Tavarngue rúïnes zijn een stuk minder bekend dan de Trinidad ruïnes, maar dit maakt ze niet minder mooi.

Gran Chaco

In het noordwesten van het land vind je Gran Chaco, een groot natuurgebied waar niet veel toeristen komen. Als van wilde dieren en bijzondere planten houdt, dan is dit voor jou zeker een plaats om naartoe te gaan. Op de uitgestrekte vlaktes vind je duizenden soorten planten en diersoorten. Zo kan je er flamingo’s, poema’s en wilde zwijnen tegenkomen. Het gebied is enorm dunbevolkt, dus de dieren kunnen in alle rust leven en de kans dat je iemand tegenkomt is hierdoor ook niet erg groot. Wel kan je hier Indiaanse stammen en Mennonieten tegenkomen. Dit zorgt er zeker voor dat een bezoek aan Gran Chaco een unieke ervaring kan worden.

Plaats een reactie