Valencia, de ideale zonbestemming

Na een lange winter en veel thuis zitten dromen we allemaal van de zon! Zoek je inspiratie voor een bestemming met gegarandeerd lekker weer, strand en maar ook vele bezienswaardigheden?  Dan is Valencia een perfecte locatie!

Top bestemming

Waar Spaanse kustplaatsen als Malaga, Benidorm en Barcelona al tientallen jaren Nederlandse toeristen ontvangen, is Valencia in de afgelopen tien jaar uitgegroeid naar een nieuwe topbestemming. De stad is zowel met de auto als met het vliegtuig goed te bereiken en biedt de ideale combinatie aan zon, gezelligheid, cultuur en strand!

Fietsstad

Wat erg leuk is aan Valencia is dat je de stad goed op de fiets kan bekijken. In de afgelopen jaren is het aantal fietspaden enorm gegroeid en zo kan je de leukste buurten eenvoudig verkennen, waaronder het mooie en uitgestrekte Turia park. Ook de oude stad en het strand zijn goed te bekijken op de fiets. Wil je graag meer weten over de stad en de belangrijkste bezienswaardigheden dan is een fietstour met gids een goede optie. Je kan natuurlijk ook zelf een fiets huren in Valencia en met behulp van Google Maps zelf de leukste plekken ontdekken.

Jardin del Turia

Wat uniek is in Valencia is het Turia park. Dit is een drooggelegde rivierbedding die omgebouwd is tot één van de grootste stadstuinen van Europa. De totale lengte is ruim 9 kilometer en bestaat uit wandel- en fietspaden, sportvelden, terrassen en het architectonische hoogstandje De Stad der Wetenschappen. Dit park is ideaal om te ontspannen en even te ontsnappen aan het drukke verkeer in het omliggende centrum.

Strand

Eén van de heerlijkste plekken van Valencia is het strand. Op kleine afstand van het centrum ligt dit brede zandstrand dat kilometerslang is en waar je overal restaurants en terrassen vindt. Zo kan je heerlijk wandelen en fietsen langs de boulevard of op je gemak een paella eten met een glaasje witte wijn erbij. Ook het nachtleven aan het strand is geweldig in de zomer met de hele avond aangename temperaturen.

El Carmen

Eén van de leukste oude buurten van Valencia is El Carmen. Deze wijk is in de afgelopen jaren enorm opgeknapt en je kan er heerlijk dwalen door de kleine straatjes en pleinen. In de ochtend is het een ideale plek voor een koffie en een broodje maar ´s nachts komt deze wijk pas echt tot leven. Geniet van de vele barretjes waar het vol staat met mensen en cocktails. Na middernacht openen de eerste danscafés en als je wilt kan je in Valencia tot het daglicht doorfeesten.

Costa Blanca

Valencia is leuk als stedentrip, maar je kan deze stad ook aandoen tijdens een langere vakantie in Spanje. Zo ligt de Costa Blanca om de hoek met vele gezellige strandplaatsen en prachtige baaien. Met de vliegvelden van Valencia en Alicante is de bereikbaarheid geen enkel probleem.

Heb je al zin om naar Valencia te gaan?

Plaats een reactie