5 onvergetelijke uitjes die je met je familie kan beleven in het buitenland

Een dagje erop uit samen met het gezin hoeft nooit saai te zijn. Er zijn talloze mogelijkheden die zowel in het binnen- als buitenland super zijn om te doen. In het buitenland valt namelijk ontzettend veel te ontdekken. Maar buiten dat is het ook geweldig om een onvergetelijk uitje met je familie in Nederland te beleven. Bekijk bijvoorbeeld eens wat de mogelijkheden zijn bij Europarcs, resorts op A-locaties in Nederland.

Een dagje dierentuinen

Mocht je het leuk vinden om een uitstapje te maken naar Duitsland dan raden we je aan om eens te kijken naar de mogelijkheden van dierentuinen. In Duitsland hebben alle dierentuinen één ding gemeen: het betreffen vaak grote, ruime dierentuinen, waarbij de dieren zelf ook erg veel beweegruimte hebben. Een dagje dierentuin is altijd leuk, voor zowel jong als oud. Voorbeelden van twee pracht dierentuinen in Duitsland zijn Allwetterzoo, waar je ook op een regenachtige dag goed kunt vertoeven, en Tierpark Nordhorn waar wel meer dan 1700 dieren verblijven. Het tweede park is een park van 10 hectare, ontzettend groot.

Combineren van uitjes

Wat leuk is aan Maastricht, is dat het super dichtbij het buitenland ligt. Zo ligt het direct aan België en ben je in een mum van tijd ook in Duitsland. Een perfecte stad om te combineren met een dagje in het buitenland dus. Het is dan ook een tip om een dagje Luik (BE) te combineren. Een tip is om met de trein te gaan. Luik heeft namelijk een bijzonder treinstation met een enorme overkapping. De bekendste bezienswaardigheid van Luik is toch wel de Montagne de Bueren. Dit is een straat met een enorme trap met wel 374 treden die steil omhoog lopen. Dit moet je hebben gezien bij jouw bezoek aan deze stad. Op de terugweg is het heerlijk om in eigen land de vakantie af te sluiten op vakantiepark Maastricht van Europarcs.

Musea

Een dagje naar een museum gaan met het gezin is niet zo stoffig als het lijkt. Tegenwoordig zijn er ontzettend veel verschillende musea die je zullen verbazen. Zo is het leuk om bijvoorbeeld naar Brussel te rijden en het museum voor Natuurwetenschappen te bezoeken. In Antwerpen is juist weer een museum wat ook wel bekend staat als het ‘doe-musea’. Het heet Technopolis en er is hier zoveel te doen voor kinderen dat je bijna nog een dag zou willen blijven.

Plaats een reactie