Wat zijn de top 5 mooiste wandelroutes van Europa?

Europa kent tal van prachtige wandelroutes! Koop heren wandelschoenen of trek je dames wandelschoenen aan en reis af naar de landen, waar deze routes beginnen. Het fijne aan Europese wandelroutes is de grote diversiteit aan flora en fauna. Een wandelroute in Denemarken kent een hele andere beleving, dan een route door de Franse of Spaanse Pyreneeën. Dit maakt de ene route niet minder mooi dan de andere! In welke landen ben jij al geweest om een wandelroute af te leggen? Dit artikel zet de vijf mooiste routes voor je op een rijtje.

#1: Gendarmenpad

Veel wandelaars zien het Gendarmenpad in Zuid-Jutland, onderdeel van Denemarken, als de mooiste Europese wandelroute. De route heeft een lengte van in totaal circa 85 kilometer. Het maakt dat je hier meerdere dagen kunt wandelen! Het Gendarmenpad is goed begaanbaar en ook geschikt voor wandelaars met relatief weinig ervaring.

#2: De Preikestolen

De Preikestolen, naar het Nederlands vertaald als “De Preekstoel”, is een relatief korte wandeling van slechts 6 kilometer. Je vindt deze wandeling in Noorwegen. Combineer deze route met het Gendarmenpad, wanneer je langere tijd in Scandinavië verblijft!  Aan het eind van de route heb je een prachtig uitzicht op de klif in Ryfylke.

#3: Liechtensteinklamm

Ook Europa kent een prachtige wandelroute, namelijk: de route door de Liechtensteinklamm. Deze kloof wordt als een van de mooiste kloven in Europa beschouwd en is gelegen in Oostenrijk. De route heeft een lengte van een kilometer, welke je over een houten steiger langs prachtige watervallen voert. Een leuke route om samen met je kinderen te bewandelen!

#4: Sentier de Douaniers

Wandel via Sentier de Douaniers langs de kust van Bretagne. De route is met een lengte van 2.000 kilometer een van de langste wandelroutes! Het maakt dat je jezelf niet snel hoeft te vervelen bij een bezoek aan dit deel van Frankrijk. Een groot deel van deze route loopt langs het water. Houd er rekening mee, dat de route een aantal zware stukken kent. Goede wandelschoenen en de juiste kleding zijn sterk aan te raden.

#5: Valbona-vallei

De laatste route uit deze top 5 mooiste wandelroutes in Europa voert je door de Valbona-vallei, welke je in Albanië vindt. Net als de route Sentier de Douaniers kan deze route uitdagend zijn en is deze voornamelijk populair onder getrainde wandelaars. De route brengt je door de bergen langs verschillende kleine dorpjes. Kijk niet gek op als je hier verschillende schaapherders tegenkomt!

Plaats een reactie