Reislust stillen? Zo ben je er toch even uit

Veel mensen smachten ernaar en zouden het liefst vandaag nog hun reistas oppakken en erop uit gaan. Het lijkt waarschijnlijker dat onze vakanties er dit jaar heel anders uit gaan zien. Toch is er veel meer mogelijk buiten de deur mits je je creativiteit de kans geeft. Een aantal tips. 

We durven het woord nauwelijks nog te noemen: vakantie. Dan bedoelen we vooral het op reis gaan, nieuwe ervaringen opdoen, terrasje pakken, de zon op je snoet, steden ontdekken en ga zo maar door. Het lijkt in deze onzekere coronaperiode even niet aan de orde.

Daar kunnen we enorm over gaan zeuren en klagen, maar kom op. Laat je reistas op zolder liggen en gebruik je creatieve brein. Zorg ervoor dat je dit op een positieve manier oppakt en alternatieven gaat bedenken. Daar helpen we je een handje bij.

Weekendtas mee en dichtbij op ontdekkingsreis

De eerste tip is er eentje van sportieve aard. We adviseren je namelijk om te gaan wandelen. Dan bedoelen we niet dat je urenlang van huis moet en met twee stokken de paden op en de lanen in (mag natuurlijk wel), maar bepaal van tevoren een leuke locatie waar je normaal gesproken met de auto naartoe zou rijden zoals het bos of het park of een leuk dorpje. Daar ga je nu naartoe wandelen.

Het voordeel: je bent lekker in beweging en dat zorgt niet alleen voor meer conditie, maar ook voor een opgeruimde geest. Een tweede voordeel is dat je onderweg veel meer ziet en vooral ontdekt dan wanneer je deze afstand met de auto af legt. Ineens zie je mooie tuinen of gebouwen, bijzondere bomen of tref je onverwacht romantische slingerpaadjes (neem die!).

Neem in ieder geval een weekendtas mee die makkelijk te dragen is. Daarin stop je lekkere boterhammen, fruit, een energiereep, een flesje water en eventueel een thermoskan met koffie of thee. Denk ook aan een regenjack en zonnebril. Of zelfs een notitieboekje waar je aantekeningen in kunt maken. Zo ben je op alles voorbereid en kun je, als het lekker gaat, urenlang wegblijven.

We laten de travelbags nog even ongemoeid

De tweede tip is er eentje waarbij je eigenlijk gewoon thuis kunt blijven, en bestaat uit pure inspiratie opdoen. Zoek eens uit in welk land jij best wel eens zou willen wonen. Voor altijd, voor drie jaar, een jaar of een paar maanden. Iedereen heeft wel een plek waarbij hij of zij denkt: het zou toch tof zijn daar een tijdje te zijn!

Ga er op internet van alles over opzoeken. Ga eventueel naar de plaatselijke boekhandel om een mooi reisboek of een roman te kopen die zich er afspeelt (boekhandels zijn weer open) of zoek online naar iemand die er een blog over schrijft (en daar woont misschien).

Schrijf zelf eens op hoe je daar zou willen leven. Maak van je droom een heus verhaal. Als je toch bij die boekhandel bent, schaf dan meteen een mooi boekje aan waar je alles in kwijt kunt waar je naar verlangt op het gebied van reizen en wonen. We laten de travelbags nog even ongemoeid, maar in gedachten kunnen je al heel ver komen. Uiteindelijk komt er een tijd dat die dromen en gedachten kunnen worden omgezet naar de realiteit, en gaan we weer reizen.

Plaats een reactie