Zo blijf je fit tijdens je vakantie

In de maanden voorafgaand aan je vakantie heb je mogelijk hard gewerkt om je lichaam summer proof te krijgen. Geen overtollige kilo’s meer, maar een strak en afgetrainde buik! Hoe voorkom je dat je dit strakke lichaam kort na het begin van je vakantie al verliest? Met andere woorden, hoe blijf je fit tijdens de vakantie? In dit artikel vind je verschillende tips die je hierbij op weg kunnen helpen!

Wist je dat je bij een vakantie elders in Nederland vaak in een sportschool van dezelfde partij kunt sporten? Train je nu bij een sportschool in Den Haag, dan train je tijdens een vakantie in Groningen in een vestiging van dezelfde fitnessclub. Ideaal, want zo hoeft je trainingsschema niet onderbroken te worden.

Maak dagelijks een wandeling door de omgeving

Hoewel de vakantie bedoeld is om tot rust te komen, mogen een paar actieve activiteiten niet ontbreken! Maak bijvoorbeeld iedere dag een wandeling door de omgeving. Je ziet nieuwe dingen, leert de plek waar je verblijft beter kennen en onderhoudt je conditie. Zorg er in het buitenland voor, dat je kleding aangepast is op het weer aldaar. In Spanje zal je tijdens het sporten of wandelen andere kleding dragen, dan tijdens een wandeling in Nederland. Ook is het erg belangrijk om onderweg voldoende te drinken. Zo ga je uitdroging en bijvoorbeeld maag- en darmklachten tegen.

Start de dag met een rondje joggen

In plaats van een wandeling, zou je ook iedere ochtend kunnen gaan joggen. Doe dit het liefst zo vroeg mogelijk, om te voorkomen dat je in de brandende zon rent. Niet alleen verlies je hierbij veel vocht, ook zal je relatief snel verbranden. Iets wat je tijdens de vakantie wilt voorkomen. Je kunt bij de balie van je accommodatie informeren naar leuke en veilige routes in de omgeving.

Combineer het joggen met zwemmen

Naast het joggen in de ochtend, helpt ook zwemmen je om fit te blijven. Maak gebruik van het zwembad bij je accommodatie, of trek richting een meer of de zee in de buurt. Tijdens het zwemmen train je vaak veel meer spieren dan dat je doet tijdens het hardlopen. Daarbij zijn dit spieren die je normaliter wellicht nauwelijks belast tijdens trainingen. Zo onderhoud je niet alleen je conditie, maar word je zelfs sterker tijdens de vakantieperiode. Door al vroeg op de dag te gaan zwemmen heb je geen last van spelende kinderen.

Plaats een reactie