11 tips voor een onvergetelijke huwelijksreis

Je bent opzoek naar een onvergetelijke huwelijksreis? Gefeliciteerd! Een huwelijksreis is een belangrijk onderdeel van het trouwen, en een heerlijke manier om bij te komen van de trouwerij na maanden van voorbereidingen met alle spanning die daarbij komt kijken.

Hieronder vind je een 11 tips voor een onvergetelijke huwelijksreis

1. Kies de reis altijd samen

Besef dat het beeld dat je hebt van de ideale huwelijksreis anders kan zijn dan het beeld van je partner. Als de bruidegom aan een actieve huwelijksreis zit te denken en de bruid aan een tropische huwelijksreis kan er natuurlijk een probleem ontstaan. Communiceer met elkaar wat je beiden in gedachten hebt. De onderstaande vragen kunnen jullie helpen om een goede keuze te maken voor jullie huwelijksreis.

  • Wat is het belangrijkste voor ons? Zand, strand, tropisch of actief, veel privacy en tot elkaar komen in de natuur?
  • Willen jullie nieuwe culturen ontdekken tijdens de huwelijksreis en veel dingen zien of juist lekker aan het zwembad liggen en even helemaal niets hoeven?
  • Willen jullie een wereldreis maken of juist in één gebied blijven?
  • Willen jullie meer geld uitgeven aan de trouwerij of juist een groot deel apart leggen voor de huwelijksreis?
  • Willen jullie romantisch op een cruiseschip, backpacken met z’n tweetjes of verwend worden in een luxe all-inclusive hotel?

Als het goed is moet het geen probleem zijn om hier samen uit te komen. Jullie hebben namelijk net beloofd om de rest van jullie leven samen te zijn, en de huwelijksreis is de eerste vakantie als getrouwd stel.

2. Plan je huwelijksreis achterstevoren

Zonsondergang tijdens huwelijksreisDe meeste bruidsparen bepalen tijdens de planning eerst de plaats van bestemming. Vaak is het echter makkelijker om eerst het type vakantie te bepalen en daarna een lijst van mogelijke bestemmingen voor jullie huwelijksreis op te stellen. Op deze manier zit je niet vast aan een bestemming als je reizen gaat vergelijken. Dit kan soms goed uitkomen met betrekking tot de prijs omdat je bijvoorbeeld een huwelijksreis naar de zon in veel verschillende landen kunt doorbrengen.

3. Een all-inclusive huwelijksreis

All inclusive huwelijksreisResorts zijn de meest populaire huwelijksbestemmingen. Je wordt tijdens een all-inclusive huwelijksreis dan op en top verwend. Vaak op schilderachtige bestemmingen met alles erop en eraan. Een mooi zwembad, privé stranden, culinaire hoogstandjes en allerlei activiteiten om te relaxen. Het grote voordeel van een all-inclusive huwelijksreis is dat je geen zorgen meer hebt over het budget. Alles is betaald en je kunt onbezorgd genieten van een heerlijke tijd. Bekijk hier diverse all-inclusie huwelijksreizen.

4. Een huwelijksreis cruise

Huwelijksreis cruiseAls een resort of all-inclusive hotel voor jullie niet actief genoeg is en te weinig voldoet aan de cultuurwensen dan is een huwelijksreis cruise een prachtig alternatief. De cruiseschepen van tegenwoordig zijn hyper modern en hebben alle luxe aan boord. Een zwembad, een casino, heerlijke restaurants, fitness of een theater. Er zijn vele verschillende huwelijks cruises langs de mooiste plekjes op aarde beschikbaar voor schappelijke prijzen. Het voordeel van een cruise is dat je lekker kunt ontspannen, maar ook op allerlei plekken komt waar je actief kunt zijn of kunt genieten van de locale gewoonten en cultuur.

5. Een actieve huwelijksreis

Als jullie beiden actief zijn aangelegd en er niet van houden om maar wat te luieren dan is een actieve huwelijksreis als vakantie een aanrader. Wild-water raften, bergen beklimmen of in Afrika op safari gaan behoort dan zeker tot de mogelijkheden. Bekijk zeer nauwkeurig samen de activiteiten en probeer je in te beelden hoe jullie de vakantie samen gaat beleven en of dat is wat jullie willen tijdens jullie huwelijksreis. Voor een actieve huwelijksreis is het vaak wel belangrijk dat jullie samen een goede planning maken vooraf van alles wat jullie willen zien en ondernemen.

6. Culturele en historische huwelijksreis

Huwelijksreis in ParijsAls jij en je partner beiden houden van musea, oude gebouwen en historie dan is een stedentrips als huwelijksreis een goede optie. Er zijn tal van romantische steden met zeer veel bezienswaardigheden. Ook binnen Europa zijn er natuurlijk een hoop mooie plekken te ontdekken waar jullie de huwelijksreis door kunnen brengen. Een rondreis langs meerdere steden behoort eventueel ook tot de mogelijkheden. Dit laatste is natuurlijk afhankelijk van het aantal vakantiedagen dat jullie beschikbaar hebben. Bekijk hier alle mogelijke stedentrips voor jullie huwelijksreis.

7. Begin op tijd met plannen

Om er zeker van te zijn dat jullie beiden volledig achter de reis staan is het aan te raden om alle besluiten samen te nemen. Daarnaast is het slim om op tijd te beginnen met plannen van jullie huwelijksreis. Zo is er genoeg tijd om na te denken en een goede beslissing te nemen samen. Als je op tijd begint is er ook meer tijd om de prijzen goed te vergelijken en is de kans groter dat je een goede deal kan maken.

8. Neem ook tijd voor elkaar

Zorg dat er tijdens de huwelijksreis voldoende tijd voor jezelf en elkaar overblijft. Probeer binnen de huwelijksactiviteiten tijd vrij te maken voor jezelf, ga niet overhaasten en plan alles niet te snel achter elkaar. Het mooiste is om in die periode ook gewoon samen leuke dingen te blijven doen om op die manier onbezorgd en tot over je oren verliefd op reis te kunnen. Uiteindelijk hoort ook de huwelijksreis bij jullie trouwerij natuurlijk!

9. Maak een duidelijke begroting

Huwelijksreis budgetMaak vanaf het begin af aan een duidelijke begroting en probeer met het beschikbare budget een programma te maken dat het beste bij jullie wensen past. Door vooraf een begroting te maken gaan jullie niet over budget en hoeven er geen geldzorgen te zijn tijdens jullie huwelijksreis. Daarnaast kunnen jullie dan ook makkelijker een keuze maken binnen welk budget jullie vakantie moet vallen. Sommige huwelijksreizen zijn namelijk erg duur, maar uiteindelijk bepaal je altijd nog samen wat je aan jullie huwelijksreis uit wil geven.

10. Gebruik je eigen achternaam

Ondanks dat je natuurlijk het liefst direct de naam van je nieuwe partner aanneemt is het verstandig voor het boeken van de huwelijksreis je oorspronkelijke achternaam te behouden. Door de (vaak) korte periode tussen het huwelijk en de huwelijksreis hoef je dan niet alle aanpassingen in het paspoort te laten maken. Zo voorkom je problemen op de luchthaven en dure last-minute aanpassingen aan je reisdocumenten. Meer informatie over reisdocumenten lees je op de site van de ANVR.

11. Laat zien dat jullie op huwelijksreis zijn

Tijdens jullie reis mogen jullie gerust laten weten dat jullie op huwelijksreis zijn. Je zult zien dat waar jullie ook komen er een leuke en speciale behandeling voor jullie klaar zal staan. Mensen doen graag wat extra’s voor een nieuw getrouwd stel en zullen beter hun best doen om jullie een leuke huwelijksreis te geven.

Plaats een reactie