, , , , , ,

11 tips voor een onvergetelijke huwelijksreis

Huwelijksreis

Je bent opzoek naar een onvergetelijke huwelijksreis? Gefeliciteerd! Een huwelijksreis is een belangrijk onderdeel van het trouwen, en een heerlijke manier om bij te komen van de trouwerij na maanden van voorbereidingen met alle spanning die daarbij komt kijken.

Hieronder vind je een aantal tips voor een onvergetelijke huwelijksreis

1. Kies de reis altijd samen

Besef dat het beeld dat je hebt van de ideale huwelijksreis anders kan zijn dan het beeld van je partner. Als de bruidegom aan een actieve huwelijksreis zit te denken en de bruid aan een tropische huwelijksreis kan er natuurlijk een probleem ontstaan. Communiceer met elkaar wat je beiden in gedachten hebt. De onderstaande vragen kunnen jullie helpen om een goede keuze te maken voor jullie huwelijksreis.

  • Wat is het belangrijkste voor ons? Zand, strand, tropisch of actief, veel privacy en tot elkaar komen in de natuur
  • Willen jullie nieuwe culturen ontdekken tijdens de huwelijksreis en veel dingen zien of juist het tegenovergestelde?
  • Willen jullie een wereldreis maken of juist in één gebied blijven?
  • Willen jullie meer geld uitgeven aan de trouwerij of juist een groot deel apart leggen voor de huwelijksreis?
  • Willen jullie romantisch op een cruiseschip, backpacken met z’n tweetjes of verwend worden in een all-inclusive hotel?

Als het goed is moet het geen probleem zijn om hier samen uit te komen. Jullie hebben namelijk net beloofd om de rest van jullie leven samen dingen te doen.

2. Plan je huwelijksreis achterstevoren

Zonsondergang tijdens huwelijksreisDe meeste bruidsparen bepalen tijdens de planning eerst de plaats van bestemming. Wij adviseren eerst het type vakantie te bepalen en zoek daarna een lijst van bestemmingen. Op deze manier zit je niet vast aan een bestemming als je reizen gaat vergelijken. Dit kan soms goed uitkomen met betrekking tot de prijs omdat je bijvoorbeeld een huwelijksreis naar de zon in veel verschillende landen kunt vieren.

3. Een All inclusive huwelijksreis

All inclusive huwelijksreisResorts zijn de meest populaire huwelijksbestemmingen. Je wordt tijdens een all inclusive huwelijksreis dan op en top verwend. Vaak op schilderachtige plaatsjes met alles erop en eraan. Een mooi zwembad, privé stranden, culinaire hoogstandjes en allerlei activiteiten om te relaxen. Het grote voordeel van een all inclusive huwelijksreis is dat je geen zorgen meer hebt over het budget. Alles is betaald en je kunt onbezorgd genieten van een heerlijke tijd.

4. Een huwelijksreis Cruise

Huwelijksreis cruiseAls een resort of all inclusive hotel voor jullie niet actief genoeg is en te weinig voldoet aan de cultuurwensen dan is een cruise een prachtig alternatief. De cruiseschepen van tegenwoordig zijn hyper modern en hebben alle luxe aan boord. Een zwembad, een casino, heerlijke restaurants, fitness of een theater. Er zijn vele verschillende huwelijks cruises langs de mooiste plekjes op aarde beschikbaar voor schappelijke prijzen.

5. Een actieve huwelijksreis

Als jullie beiden actief zijn aangelegd en er niet van houden om maar wat te luieren dan is een actieve vakantie een aanrader. Wild-water raften, berg beklimmen of in Afrika op safari gaan behoort dan zeker tot de mogelijkheden. Bekijk zeer nauwkeurig samen de activiteiten en probeer je in te beelden hoe jullie de vakantie samen gaat beleven en of dat is wat jullie willen tijdens jullie huwelijksreis.

6. Culturele en historische huwelijksreis

Huwelijksreis in ParijsAls jij en je partner beiden houden van musea en historie dan is een stedentrips als huwelijksreis een goede optie. Er zijn tal van romantische steden met zeer veel bezienswaardigheden. Een rondreis langs meerdere steden behoort natuurlijk ook tot de mogelijkheden. Dit laatste is natuurlijk afhankelijk van het aantal vakantiedagen dat jullie beschikbaar hebben.

7. Begin op tijd met plannen

Om er zeker van te zijn dat jullie beiden volledig achter de reis staan is het aan te raden om alle besluiten samen te nemen. Daarnaast is het slim om op tijd te beginnen met plannen. Dan is er genoeg tijd om na te denken en een goede beslissing te nemen samen. Als je op tijd begint dan is er ook meer tijd om de prijzen goed te vergelijken en is de kans groter dat je een goede deal kan maken.

8. Neem ook tijd voor jezelf

Zorg dat er voldoende tijd voor jezelf over blijft. Probeer binnen de huwelijksactiviteiten tijd vrij te maken voor jezelf, ga niet overhaasten en plan alles niet te snel achter elkaar. Het mooiste is om in die periode ook gewoon samen leuke dingen te blijven doen om op die manier onbezorgd en tot over je oren verliefd op reis te kunnen.

9. Maak een duidelijke begroting

Huwelijksreis budgetMaak vanaf het begin af aan een duidelijke begroting en probeer met het beschikbare budget een programma te maken dat het beste bij jullie wensen past. Door vooraf een begroting te maken gaan jullie niet over budget en zijn er over geld geen zorgen tijdens jullie huwelijksreis. Daarnaast kunnen jullie dan ook makkelijker een keuze maken binnen welk budget jullie vakantie moet vallen.

10. Gebruik je eigen achternaam

Ondanks dat je natuurlijk het liefst direct de naam van je nieuwe partner aanneemt is het verstandig voor de huwelijksreis je oorspronkelijke achternaam te behouden. Door de (vaak) korte periode tussen het huwelijk en de huwelijksreis hoef je dan niet alle aanpassingen in het paspoort te laten maken.

11. Laat zien dat jullie op huwelijksreis zijn

Tijdens jullie reis mogen jullie gerust laten weten dat jullie op huwelijksreis zijn. Je zult zien dat waar jullie ook komen er een leuke en speciale behandeling voor jullie klaar zal staan. Mensen doen graag wat extra’s voor een juist getrouwd stel en zullen beter hun best doen om jullie een leuke huwelijksreis te geven.

Over de schrijver: Nick

Nick

Nick is de eigenaar van deze site, daarnaast een fanatiek schrijver. Fotograferen en websites bouwen zijn hobby's van hem. Daarnaast is hij dol op lekker eten en buitenlandse plekjes bezoeken. Het liefste niet té toeristisch en een mooie omgeving om de mooiste foto's van te maken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *