Game of Thrones filmlocaties seizoen 7 – GOT Freak #07

Wat was seizoen 7 van Game of Thrones heftig. Er zullen wel wat spoilers in staan, dus heb je nog niet het gehele seizoen gezien, be warned. Klik dan hier om seizoen 6 terug te lezen, en ga dit artikel pas lezen als je het volledige seizoen hebt gezien, zodat ik niets voor je verklap. Ik vond dit zo’n gaaf seizoen, de verschillende gevechten, het stuk waar een van de draken vermoord werd en eigenlijk nog zoveel meer! Maar goed welke nieuwe locaties komen er dit seizoen voorbij? Ik neem je nu mee naar deze plekken.

Dracarys – Daenerys Targaryen

Castillo de Almodóvar del Río – Córdoba, Spanje

De eerste locatie die ik laat zien is wederom weer in Spanje. Spanje heeft de juiste sfeer voor de opnames. Almodóvar del Río is een gemeente in de provincie van Córdoba. Hier ligt het prachtige middeleeuwse kasteel, wat voorheen een Romeins fort was. In de serie is het Highgarden het huis van de familie Tyrell. Dit valt echter in de handen van Jamie Lannister en die vermoord Olenna Tyrell. Ze sterft wel met pittige woorden zoals je van haar gewend bent! Echt wat een vrouw!

Cáceres – Extremadura, Spanje

Caceres Game of ThronesCáceres is de oude binnenstad in Extremadura. In de serie is het onderdeel van King’s Landing. De opnames zijn gemaakt in het oude historisch centrum. Het is een van de best bewaarde middeleeuwse en renaissancistische monumenten van Europa en staat daarbij op de Unesco Werelderfgoedlijst. Als je hier naar toe gaat krijg je echt het gevoel alsof je in de middeleeuwen bent en daarom echt een bezoekje waard! Mocht je hier zijn probeer dan streekproducten zoals hert of wildzwijn. Geniet verder van de heerlijke tapas!

Tell them the North remembers. Tell them winter came for House Frey. – Arya Stark

Los Barruecos – Malpartida, Spanje

Dichtbij Cácares ligt het natuurreservaat Los Barruecos in de gemeente Malpartida. Dit gebied is gigantisch en daarom een perfecte plek voor een geweldig gevecht. Het gevecht gaat tussen de Lannisters en natuurlijk het leger van Deanerys. Ze komt uiteraard met haar draken en dat geeft een spectaculair gevecht. De Dothrakis waren fantastisch, ze zagen er gewelddadig uit. Ik snap best dat het leger van de Lannisters zou willen wegrennen. Ben je in dit natuurpark? Dan kun je onder andere ooievaars, waterschildpadden en otters tegenkomen. Het is een prachtig wandelgebied en er staan al routes voor jouw uitgestippeld. Neem je camera mee en ga op avontuur! In het gebied kom je ook nog Romeinse graven tegen. Wil je exact op de plek staan waar het is opgenomen? Ga dan naar het gedeelte Barrueco de Arriba. Hier sta je op de grond van het gevecht en is met een auto te bereiken.

Castillo de Trujillo – Trujillo, Spanje

Castillo de Trujillo Game of ThronesHet kasteel had weinig speciale effecten nodig, het was perfect voor de Game of Thrones setting. Het is dan ook een prachtig kasteel. Het kasteel is in de twaalfde eeuw gebouwd! Het werd gebouwd met 7 torens en ook 7 poorten. Nu zijn er nog 4 poorten intact. In de serie is de binnenplaats te zien en enkele balkons van het kasteel. Ook hier heb je wederom het middeleeuwse sfeertje goed hangen. Wil je op de plek staan waar het is opgenomen, ga dan naar de verdedigingsmuur bij de arco del Triunfo, plus de waterput die daar dichtbij is. Dit is ook deel van het huis van Tyrell en wordt ingenomen door de Lannisters. Je ziet in de serie dat de Lannister vlaggen gehesen worden.

I am her hand, not her head. I can’t make her decisions for her – Tyrion Lannister

 

Itzurun Strand, Guipuzcoa – Baskenland, Spanje

Itzurun strand is gekozen door de prachtige rotsformaties. Het strand ligt bij een klein dorpje Guipuzcoa en dat is gelegen in de gemeente Zumaia. Dit is de plek waar Jon, Daenerys gaat ontmoeten! Wat was dat een geweldige scene tussen die 2. Bend the knee!

San Juan de Gaztelugatze – Bermeo, Spanje

Een ander locatie in het Baskenland is de kerk in Bermeo. Deze heet de San Juan de Gaztelugatze en is gelegen op een rotspunt in de zee waar een 400 treden lange, slingerende trap naartoe leidt. In de serie zie je niet een kerk maar een kasteel. De trap is adembenemend mooi en is te zien tijdens de scene dat Daenerys en Jon over een trap lopen en Jon voor het eerst een draak ziet.

Itálica, Santiponce – Sevilla, Spanje

Het Romeinse complex Itálica is gebruikt voor de opnames. Het is een prachtige locatie, die dient als the dragonpit. Hier komen de verschillende huizen bij een om de grote oorlog te plannen. Jon laat zien wat er gaat komen en natuurlijk zijn ook even de draken van Daenerys te zien. Slechts een klein deel van de stad is opgegraven, waaronder het amfitheater (wat dus duidelijk in de serie te zien is). Hier konden ongeveer zo’n 25.000 toeschouwers komen kijken. Ook zijn er een aantal woonhuizen opgegraven. Verder zijn er veel mozaïek werken opgegraven. Ben je nu geïnteresseerd in deze opgravingen en wat er allemaal al is gevonden ga dan naar het Museo Argueológico in Sevilla.

Plaats een reactie