3 bespaartips om te feesten in Amsterdam

Er is zoveel diversiteit in het nachtleven in Amsterdam en in deze prachtige stad is er voor ieder wat wils. Of je nu houdt van een relaxt drankje doen aan het kanaal, een paar cocktails nuttigen in een bar of het achterover tikken van shotjes in een nachtclub tot in de vroege uurtjes; Amsterdam voldoet bij elke optie aan je verwachtingen, met een ‘iets voor elke gek’-mentaliteit. Er zijn honderden bars en coffeeshops, geweldige nachtclubs en muzieklocaties, plus een lange lijst met festivals in de zomer. Maar als je niet oppast, kunnen de kosten snel oplopen voor alles, van drankprijzen tot aan taxitarieven terug naar uw hotel. Vandaar hier de 5 tips die je zullen helpen besparen wanneer je op pad gaat voor een nacht in de hoofdstad.

1. Wijn en bier

Net als in de rest van Europa, is de cocktail cultuur een nieuw fenomeen in Amsterdam en zal dit zeer prijzig zijn in elk willekeurig café. Bier en wijn daarentegen zijn de gebruikelijke bestellingen en kosten slechts een paar euro.

Als je een bier-mens bent, blijf dan weg van pintjes. Groter is niet beter in Amsterdam, en de gemiddelde Nederlandse pilsener zal zijn frisheid verliezen na elke maat boven .33cl. Als je voor wijn gaat, bestel dan de huiswijn, dat is meestal een leuke Franse of Spaanse keuze die soepel en gemakkelijk te drinken is.

2. De trams

Trams en bussen stoppen rond middernacht, zelfs in het weekend. Dit maakt taxi’s uw enige optie wanneer u terugkeert van een avondje uit. Nachtbussen zijn ook beschikbaar, maar niet erg praktisch voor bezoekers die in het stadscentrum verblijven en daarnaast ook nog eens prijzig. Een tram kunnen halen betekent in dit geval dus een vroege avond thuis. Het nachtleven in Amsterdam kan echter relatief vroeg beginnen, dus stoppen om middernacht is niet het einde van de wereld.

3. Liefhebbers van livemuziek moeten klein denken

Amsterdam heeft een geweldige showline die elke avond nationale en internationale artiesten naar de stad trekt. Als je geluk hebt, laat Paradiso of de Melkweg je toe tot je favoriete band voor een kleinere prijs en in een meer intieme setting dan thuis. Of ga naar de wat kleinere intieme café’s zoals Coffeeshop Amsterdam of Coffeeshop Amsterdam West, waar je niet alleen iets te nuttigen hebt, maar ook gewoon relaxed naar de plaatselijke live,- en coverbands kunt luisteren, voor een goedkopere prijs dan in de grotere clubs. Wordt je ergens naar binnen gelokt, maar valt het uiteindelijk toch tegen? Onthoud dan; Jij bent degene die de club uitzoekt, niet andersom.

Plaats een reactie