De beste inpaktips voor je vakantie

Een auto- of vliegvakantie, een weekendje weg of op safari? Welke tas je meeneemt op vakantie heeft niet alleen met jouw smaak te maken maar ook met de reis die je gaat maken. Welke tas is praktisch voor jouw vakantie? Een aantal tips om te niet alleen te kiezen maar ook om je tas of koffer zo makkelijk mogelijk in te pakken.

Korte vakantie of weekendje weg

Voor een weekendje weg heb je niet zoveel nodig. Denk je! Want stiekem neem je in verhouding best veel mee. Qua toilettas maakt het namelijk niet uit of je een paar dagen, een week of drie weken weg gaat. Wel kun je de hoeveelheid ruimte beperken door voor mini’s te kiezen. Een mini shampoo, conditioner en crème, kunnen je veel ruimte besparen.

Voor een weekendje weg is een rugzak of reistas meestal voldoende. Hou je van super stijlvol? Dan zijn de tassen van Matt and nat misschien wel iets voor jou. Er zijn rugtassen, slingbags en reistassen al naar gelang de hoeveelheid ruimte die jij nodig hebt.

Tip: Heb je kleding mee die snel kreukt? Geen nood. Met een (reis)föhn haal je snel de meeste kreukels weer uit de stof. Zet de föhn op gemiddelde warmte en laat de lucht door je kleding waaien. Kreukels verdwijnen als sneeuw voor de zon.

Met het vliegtuig

Reis je met het vliegtuig dan ligt het aan de maatschappij aan welke regels je moet voldoen. Check daarom vooraf wat wordt verstaan onder handbagage en hou er rekening mee dat je een (grotere) koffer vooraf dient bij te boeken. Ga je naar een warm land, dan kan het fijn zijn om wat luchtige kleding in je handbagage te doen zodat je op het vliegveld je kleding direct kunt omwisselen. Hou je van praktisch? Het merk Kipling staat sinds jaar en dag bekend om mooie en praktische rugzakken en reistassen. In een Kipling tas kun je voldoende kwijt, blijven je spullen overzichtelijk en de tassen kunnen tegen een stootje. Zo kun je ook in het vliegtuig snel je boek, zakdoekjes of oortjes terugvinden.

Tip: Voor je belangrijkste papieren is een heuptasje ideaal. Deze mag je gewoon om of bij je houden.  Zo hoef je je paspoort, tickets en andere waardevolle spullen niet in de bagagebakken te deponeren en heb je altijd direct alles bij de hand.

Andere koffer inpaktips

Koffers kun je uiteraard op veel manieren inpakken. Een overzichtelijk geheel en minder kreukels krijg je door je kleding niet op te vouwen maar op te rollen. Nog een tip die je veel kreukels bespaart, is om helemaal niets op te vouwen. Je start met de grootste kleding (lange broeken, lange rokken, jurken) en legt die languit in het midden van je koffer (zodat een deel aan beide kanten uitsteekt). Hierop leg je kruislings op dezelfde manier het volgende kledingstuk. Heb je alles er in, dan kun je daarop je zwemkleding, ondergoed, topjes en dergelijk leggen. Daarna vouw je één voor één de uitstekende delen van de kleding naar binnen. Ideaal omdat je zo meer mee kunt nemen en ook nog eens weinig vouwen en kreukels krijgt. Fijn voor als je koffer in het koude ruim gaat. Deze manier is natuurlijk geen opties als je naar meerdere locaties gaat.

Tip: Ga je terug naar huis? Prop dan vieze kleding niet op maar vouw het op. Dit bespaart je veel ruimte die je natuurlijk hard nodig hebt met al die souvenirtjes.

Plaats een reactie