3 nadelen van reizen en de bijbehorende oplossingen

De meeste mensen zijn dol op reizen, het bezoeken van toffe en unieke bestemmingen, nieuwe culturen ontdekken en mensen ontmoeten. Allemaal toffe dingen om aan terug te denken na je reizen. De fotoboeken laten dit allemaal duidelijk zien. Helaas zijn er soms ook nadelen aan reizen, gelukkig zijn we die vaak snel vergeten omdat het reizen zelf ervoor compenseert. Omdat het bij vakantie-check voornamelijk over de leuke aspecten van reizen gaat nu een keer tijd voor een blog over de wat minder leuke aspecten, en de mogelijke oplossingen!

1.      Reistijden

Voor sommige toffe bestemmingen is behoorlijk wat reistijd vereist om er te komen. Deze bestemmingen zijn de reistijd vaak wel waard, maar van huis naar het vliegveld, de vlucht(en) naar je bestemming en de reis naar je accommodatie kunnen behoorlijk bij elkaar optellen. Je kunt deze reistijd vaak niet korter maken, maar pak waar mogelijk directe vluchten. Zorg er daarnaast voor dat je genoeg te doen hebt tijdens je reis, neem spelletjes, een goed boek of een iPad vol films mee op reis. Geniet daarnaast ook vooral van de reis, er is vaak zo veel moois te zien als je een beetje om je heen kijkt. Als je alleen reist is het ook leuk om eens een praatje te maken met je medereizigers. Zo leer je nieuwe mensen kennen en hoor je vaak de tofste verhalen!

2.      Vertraging

Dat een reis lang duurt weten we vaak vooraf. Soms komt het echter voor dat je vertraging hebt. Hierdoor duurt je reis nog langer dan gepland. Ik heb dit zelf meegemaakt bij de tornado die in Faro in 2011 recht over het vliegveld ging. Ik zou die dag vertrekken, maar heb 10 uur vertraging gehad en uiteindelijk een extra nacht in Faro gebleven. Je kunt weinig doen aan vertraging, dus het beste is om rustig te blijven en af te wachten. Mocht je toch veel vertraging hebben of hebben gehad dan kun je bij vliegtuig vertraging een vergoeding krijgen. Dit kan je regelen via een dienst als AirHelp, zo hoef je zelf niet achter je vergoeding aan, maar doen zij dat voor je. Zij kennen overal de wetgeving en kunnen er door deze kennis voor zorgen dat je de vergoeding krijgt waar je recht op hebt. Vertraging is natuurlijk zuur, maar een vergoeding door opgelopen vertraging maakt toch wel iets goed.

3.      De kosten

Reizen is niet goedkoop, het kost best wat geld om toffe bestemmingen te bezoeken. Gelukkig hoeft reizen niet duur te zijn als je op tijd begint met plannen en op zoek gaat naar de beste aanbiedingen. Daarnaast kun je natuurlijk kiezen voor een 5-sterren hotel, maar als je voor een hostel gaat ben je in de meeste gevallen een stuk minder geld kwijt. Zo kun je op hetzelfde budget vaak langer reizen en meer plekken bezoeken. Met wat slimme trucs kun je dus toch op vakantie, ook al is je budget misschien wat lager.

Uiteraard blijft reizen een toffe bezigheid, en bovenstaande nadelen wegen niet op tegen de voordelen die reizen met zich meebrengen. Gelukkig is er voor elk nadeel ook een prima oplossing te vinden zodat je toch met een positief gevoel op reis kunt gaan.

Plaats een reactie